Spremna da se postara za sebe na „nove i divlje načine”

Novi put: „marioneta ili moćna jedinka”?
-drugi deo-


Tekst je objavljen u magazinu Sensa
Priče iz terapeutske prakse

Isečak iz teksta:

“Kao i svakog jutra I. se prvo pobrinula za ukućane – išunjala se iz kreveta na vrhovima prstiju, ne bi li ikoga probudila; potom je nahranila mačka Žiku, i u hodu obavila još par sitnica. Dan je počela strogo na vreme, koji minut pre nego što se oglasio alarm. No, tek nakon što su svi bili podmireni, mogla je da se posveti sebi bez griže savesti.
Bila je metodičan tip i stvari mahom radila planski. I mada su njeni jutarnji rituali na prvi pogled odavali drugačiji utisak, sebe je retko kada istinski napajala onom pravom negom. Sve je činila kako se valja; o svima je brinula, posvećeno i iz senke, ne želeći da ih „opterećuje” svojom ljubavlju. Disciplina joj nije manjkala, no činilo se da su motivi dnevnih odluka i životnih izbora nešto što vredi preispitati. Briga o sebi bila je, zapravo, još jedna obaveza koju je revnosno obavljala ne bi li bila u stanju da se bolje stara o drugima. Čak je i to bilo u službi drugih. Svima je ustupala pravo prvenstva, kao da je bila podstanar u vlastitom životu.”

U novom broju @sensa_magazin – a posvetili smo pažnju dragocenim uvidima proisteklim iz terapijskog procesa, u kojima ćete možda naći odraz svog iskustva ili emocije – što će vas podstaći da krenete na svoj put samoistraživanja.🚀

*Smatrali smo da je tema važna i kompleksna, te je obrađujemo iz dva dela – decembarsko i januarsko izdanje.

Tu su i divne priče dragih saradnika, vredne svake pažnje. 💎

Ušuškajte se i uronite.💙

Januar, 2023.

Svi tekstovi su autorski i svako preuzimanje i objavljivanje bez saglasnosti, podleže kršenju autorskih prava.


Post Your Thoughts