Autorski programi

Sattva Sadhana
Santosha Sadhana
Bhava Sadhana
Chakra Sadhana
Nežna evolucija

Predana duhovna praksa, intimni susret za Sobom, sve što činimo srcem za najviše dobro.

Nakon deset godina predanog podučavanja oslonjenog na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja i kontemplativnih tradicija, i četvorogodišnje edukacije u Istraživačkom institutu u Majsoru, Indiji, gde sam stekla Autorizaciju za podučavanje, odvažila sam se da oslušnem svoje srce i osmislim autorske programe u skladu sa vašim autentičnim potrebama i namerama.

Autorski programi Sattva Sadhana, Santosha Sadhana, Bhava Sadhana i Chakra Sadhana nastali su kao rezultat dugogodišnjeg učenja, prakse, grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju naše psiho-fizičko blagostanje.

Holističke programe sam godinama sa mnogo ljubavi i pažnje razvijala za vas i neizmerno se radujem nastavku deljenja kroz predstojeću joga sezonu!

Za sve ljude koji uživaju u primeni drevnih znanja iz udobrosti svog doma, tu je i Online program Nežna evolucija”, na Udemy edukativnoj platformi. koji nas na pragmatičan način upućuje na vrednost posvećenosti na putu ka duhovnoj zrelosti i  psihološkoj stabilnosti.

Sam naziv potiče od termina kojima su u prevodu sa sanskrita obuhvaćene vrednosti i kvaliteti poput istinskog zadovoljstva, spokoja, čisote, istinitosti, osećaja ‘potpunosti’, osnažujućeg prihvatanja i unutrašnjeg mira; svojevrsna oslobođenost od žudnje i suvišnih želja, straha i kompulzivnog posezanja izvan sebe radi osećaja celovitosti; životna slatkoća mimo uspeha i neuspeha, traganja i dostizanja cilja,  kao vitalnih elemenata jedne duhovne prakse joge (sadhana).

Koncept Sattva, Santosha i Bhava Sadhane se temelji na drevnim jogijskim principima i filozofsko-psihološkim idejama. Ovakav koncept nije nešto kruto i okamenjeno, već živi, pulsirajući energetski sistem koji se menja i prilagođava našem pogledu na svet, rastućim znanjima, saznanjima i (samo)spoznajama i sveopštoj promeni kako individualne, tako i kolektivne percepcije (svesti).

 

TEMELJI PRAKSE
Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija i nastojeći da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava našu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera.

Sadhana je tu da nas podrži i ohrabri.
Da nam se nađe u onim danima kada nam se čini kao da ništa ne funkcioniše.
Da nas uzemlji kada osećamo da je život na našoj strani i da letimo na krilima entuzijazma.
Da nas umiri, i podseti da budemo blagi prema sebi.
Da nas uputi na moć nežnosti.
Da nam pomogne da još malo porastemo.
Da bude tihi saputnik kroz čudesnu životnu avanturu.

Za jedan svesni, radosni, kreativni kolektiv!

 Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu –
snagu volje, snagu duha, snagu srca! Dobro nam došli!
Kroz svaku razmenu, svaki svesni susret~
Od srca srcu,
Taša