O Nataši

O Nataši

Namaste! Zdravo!
Moje ime je Nataša, a bliski ljudi me zovu Taša. Milo mi je da ste tu i hvala Vam na ukazanom poverenju. Radujem se prilici da se upoznamo, a do tada evo par reči o mom životnom putu i radu.

Po formalnom obrazovanju sam diplomirana sociološkinja, a po izboru srca učiteljica joge i meditacije i Holistička terapeutkinja. Ono što mi je posebno drago jeste da sam osnivač holističkog prostora i edukativnog centra Chandra, koji je jedanaest godina disao i kucao u srcu Niša, a potom se tokom pandemijskih dana afirmisao kao digitalni studio.

Kao govornik Tedx konferencije posvećene širenju inspirativnih priča i jedinstvenih ideja, 2015. imala sam čast da kroz predavanje „Poniznost uma i jednostavnost srca” predstavim filozofiju joge i deo svog duhovnog putovanja širem krugu javnosti.

Poslednjih godina sam intenzivnije posvećena pisanju – pored tekstova na blogu, moje priče i eseji objavljivani su u štampanim magazinima i elektronskim publikacijama u zemlji i regionu.

Mimo profesionalnih izbora i životnih misija, zaljubljenik sam u prirodu, istraživačka putovanja i dobru muziku, strastveni degustator drevnih kultura, ljubitelj fotografije i verni prijatelj jedne mudre, četvoronožne Lune.

Autorski programi

Nakon deset godina predanog podučavanja oslonjenog na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja i kontemplativnih tradicija, i posle četvorogodišnje edukacije u Istraživačkom institutu u Majsoru, Indiji, gde sam stekla Autorizaciju za podučavanje,  osetila sam potrebu i spremnost da osmislim nekoliko autorskih programa.
(U okviru kontinuiranog rada i poslednjeg boravku u Indiji, ukazana mi je čast da na pomenutom Institutu i asistiram.)

Autorski programi Sattva Sadhana, Santosha Sadhana, Bhava Sadhana, Chandra Sadhana i Chakra Sadhana nastali su kao rezultat dugogodišnjeg učenja, prakse, grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju naše psiho-fizičko blagostanje.

Za sve ljude koji uživaju u primeni drevnih znanja iz udobrosti svog doma, tu je i Online program Nežna evolucija”, na Udemy edukativnoj platformi. koji nas na pragmatičan način upućuje na vrednost posvećenosti na putu ka duhovnoj zrelosti i  psihološkoj stabilnosti.

Terapijski protokoli

Fascinacija misterijama Univerzuma i ljudske duše, navela me je na put Energetske medicine i Kontemplativne psihoterapije čija primenjena znanja prevazilaze granice čula, logike, vremena i prostora.

Drugim rečima, u okvru čudesnog alhemijskog procesa, kroz holističku negu i primenu komplementarnih terapijskih protokola, nastojim da pružim drugima podršku u procesu spoznaje autentične lične moći ka radosnom, svesnom i smislenom životu.

Kroz dosadašnje usavršavanje prošla sam kroz brojne edukativne programe i učestvovala u nekoliko značajnih timskih i samostalnih istraživanja i studija slučaja, radeći u renomiranim holističkim centrima širom sveta.

Moć zajedništva

Mada uživam u istraživanju novih kultura i učenja, fascinirana sam skrivenom dinamikom našeg unutrašnjeg sveta. Moje nastojanje je da se uz dragocena saznanja, moćne tenike i prakse svesnosti upustimo u zajedničko, osnažujuće putovanje kako bismo iskustveno spoznamo da smo slobodna, moćna i kreativna Bića.

Verujem u moć promene kroz timski rad i lepotu zajedništva.

„Želeo bih da moj život bude izraz ljubavi i saosećanja; a tamo gde nije, tu leži moj veličanstveni zadatak.”
Ram Dass