Ženski krug – interaktivna radionica Anatomija ženske mudrosti

17/03/2018

7 pm - 10 pm

- not specified -

- not specified -

“Unutar svakog ljudskog bića postoji jedna viša i šira tema, -kalup- za herojski život, bog ili biginja u embrionu, koji žude da budu rođeni. To je naše najbolje biće, biće oslobođeno ega, delić univerzuma koji dela kroz nas, na dobrobit svima.”*

 

Žene su se od davnina okupljale, negovale, usmeravale, podržavale, isceljivale jedna drugu, uslađujući se na taj način sa vlastitom mudrošću, prirodnim tokovima i lunarnim ritmovima koji značajno utiču i određuju ciklučni karakter i energetske procese žena.

Dok zapadno društvo mahom podstiče naše solarne, aktivne, primarno muške impulse, mesečeva energija nas kroz svoj ciklus i ritmične, suptilne pokrete i međufaze, podseća na postepenu evoluciju do pune ekspanzije i uči bezuslovnoj ljubavi i saosećanu majke, prjiemčivosti i spremnosti na promenu.

 

Ženski krug – interaktivna radionica
Ples vatre i vode

Pred nama je postupan proces koji podrazumeva komunikaciju sa drugim i četvrtim energetskim centrom, osvešćivanje korespondentnih arhetipova kao univerzalnih, nesvesnih psiholoških i emotivnih obrazaca, i nežno spajanje kreativnosti “nižeg“ sa ljubavlju “višeg“ srca.

 

Poremećaji energetskog protoka u ovim centrima uzroci su brojnih psiholoških, emotivnih i ginekoloških problema kod žena. Energetski zastoj može se očitati kroz spektar emotivnih stanja i telesnih simptoma, a najčešći su – poremećaj menstrualnog ciklusa, PCOS, nagle promene raspoloženja, strah od napuštanja, stid, finansijske poteškoće, frustracija suprotstavljenih životnih uloga, poteškoće u partnerskom odnosu, inhibiranost ili preterana (kompenzatorna) aktivnost.

Svim navedenim stanjima zajednički imenitelj može biti neusklađenost unutrašnjeg muškog i ženskog aspekta, anime i animusa. Zajednićko rešenje ogleda se u harmonizaciji ovih energetskih principa i jačanju ženskog aspekta.
Na početku susreta osluškujemo i kanališemo lunarnu energiju definišući namere isceljenja dvostrukog procesa – individualne i kolektivne ekspanzije. Lična transformacija je tako pojačana energijom mladog meseca i podržana saputicama lunarnog putovanja.

Generisanjem unutrašnje vatre kao elementa transformacije primenom tehnika koje čiste i okrepljuju telo, um i energetske kanale, stvaramo povoljnu klimu za iskorak u željenom smeru. Ovaj plamen nam osvetljava stazu, sagoreva i otklanja prepreke na našem putovanju, pojačava moć jasnog razlučivanja i duboku intuitivnu snagu, rasplamsavajući životnu svetlosnu iskru unutar svakoga od nas. Poput čudesnog alhemijskog procesa i tople peći u kojoj se naša namera lagano krčka i svi aspekti bića sjedinjuju i revitalizuju.

Kroz istraživanje energetske anatomije i lepotu zajedništva, postepeno se događa isceljenje emocionalne strane bića. Ovim činom ženska energija biva pojačana i oslobođena, a mi spremne za slobodno izražavanje energije senzitivnosti, ranjivosti i prijemčivosti, svejstvene iskonskoj ženskoj prirodi. Energetsko-meditativnim tehnikama nastojimo da prepoznamo i otklonimo blokade koje onemogućavaju slobodan protok ženske energije i time narušavaju zdravlje ženskih organa, osiromašuju partnerske odnose, sprečavaju kreativne poduhvate i protok energije izobilja.

 Zapostavljanje fizičkih, seksualnih i emotivnih potreba kao posledice društvenog programiranja, može se ozbiljno odraziti na naše zdravlje, te osvešćivanje i jačanje kreativnog prostora materice i jajnika – gde se začinje novi odnos, umetničko delo, novi život – može biti od vitalnog značaja.

Takođe, isceljenjem predhodnih opterećujućih životnih iskustava, nerazrešenih konfiktata i potisnutih emocija kanalisanjem energije ljubavi i praštanja spontano isceljujemo odnos sa važnim ženskim figurama u našem životu.

 

Prijava i investicija:

Zbog ograničenog kapaciteta prostora, neophodno je prijavljivanje za radionicu (tasa.yoga@gmail.com).

U susret proleću i mladom mesecu, radionica je pažljivo dizajnirana sa namerom da obuhvati sve nivoe našeg iskustva – od grubog fizičkog do suptilnog psihičkog, omogućava transformisanje nečistoća tela, ograničenja uma i zatvorenosti duhovnog srca.

Radionica je interaktivnog tipa, otvorena za sve žene, osmišljena tako da bude dostupna i osobama bez predhodnog joga iskustva.
Namera radionice je vođenje kroz opisani isceljujući proces i pružanje alata svakoj polaznici za kasniju samostalnu primenu.

Energetska razmena iznosi 1000,00rsd.
Energetska razmena za aktuelne članice studia iznosi 550,00 rsd.

Dobro mi došle!

 

 

*D. Chopra

Predavanje i radionica u Kikindi

read next

Join event