Predavanje i radionica u Kikindi

21 - 22. april 2018.

- not specified -

'Joga Kikinda', Generala Drapsina 57, Kikinda

- not specified -

Uvod u filozofiju i praksu Aštanga Joge

Na radionici nas očekuje druženje sa Ashtanga Vinyasa Yogom u tradiciji S. K. Pattabhi Jois-a kroz postepeno usvajanja osnovnih koraka na putu Ashtanga joge.
Radionica je namenjena i dostupna kako početnicima, tako i iskusnim jogijima/nama koje žele da prodube svoje iskustvo i razumevanje sebe kroz praksu.

Na ovom seminaru bavićemo se:
1. trostrukim centriranjem uma (takozvanom trištanom/Trishtana) usmeravanjem pažnje na:
– telesni aspekt – bazične aštanga pozicije –kostur svih serija – logika sekvenciranja, ispravno poravnanje, modifikacije, uzemljenje, harmoničan odnos gipkosti i snage;
– energetski aspekt – usvajanje i primena korektne tehnike disanja i energetskih ključeva, istraživanje dinamike disanja i energetskih tokova suprotnih kvaliteta;
-drišti/drishti (vizuelni fokus) – jenostavno i moćno usmeravanje uma i transformisanje mentalne energije;
2. pitanjem čemu sve te vinyase :))))
3. zašto i kako ispravno brojati
4. kako ispravno pozicionirati kičmu
5. jogom kao filozofijom života – na prostirci i van nje ♥

SATNICA I PROGRAM:

Subota, 21.4.2018.
9-11h Vođeni čas
Meditativno putovanje kroz Primarnu seriju

Primarna serija korak po korak – „Yoga Chikitsa“ se odnosi na sekvencijalni redosled položaja i tehnika koje postepeno i paralelno grade fizičku i mentalnu fleksibilnost i snagu.
Svesnost kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru aštanga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrišemo sve aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom.

14-16:30h Tematska, interaktivna radionica
Popodnevno druženje na kojem usvajamo tehniku po tehniku poklanjanjem podjednake pažnje terapeutskim i energetskim efektima prakse i filozofije joge.
Kroz demonstraciju, objašnjenje i primenu klučnih principa i tehnika, tematski časovi su pažljivo osmišljeni kao divan način komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančen fokus, meditativnu atmosferu, kontrolisano produbljivanje daha i pozicije.
Akcenat je na osvešćivanju, razumevanju, integraciji i balansiranju svih elemenata prakse. Ovakav pristup nam omogućava da na najnežniji i najefikasnii način prekoračimo telesna i mentalna ograničenja, i dovedemo vlastitu praksu na viši nivo.

16:30-17h pauza
17-18h razmena iskustava, pitanja i odgovori

Nedelja 22.4.2018. 
9h – 10.45h
Majsor (Mysore) čas
Privatna praksa u grupi
Tradicionalni pristup i način podučavanja „1 na 1“ (učitelj – učenik). Polaznici samostalno počinju praksu prethodno usvojenih sekvenci unutar predviđenog vremenskog okvira uz individualnu pažnju i asistencije učitelja.

CENA: 40 evra
Prijavljivanje uz uplatu najkasnije do 16.4. Broj mesta je ograničen zbog veličine sale tako da prednost imaju oni koji se prijave prvi.

O Nataši Nikolić

Nataša je jedna od dve osobe u Srbiji osposobljene da prenose znanje u ovoj vrsti tradicionalne aštanga vinjasa prakse. Ona ima zvanje autorizovane učiteljice KPJ Aštanga joga instituta iz Majsora u Indiji. Tokom poslednjeg, nedavnog boravka u Institutu imala je priliku i da radi kao asistentkinja.
Njeni učitelji su: Dragan Lončar, Vairagya Ranko Stoiljković, Sharath Jois, David Swenson, Rolf Naujokat, Marci Naujokat, Laruga Glaser, Mark i Joahn Darby, Elena Brower, Sadie Nardini, Yogacharya V. Venkatesh i mnogi drugi.
Po formalnom obrazovanju je sociološkinja, bavi se reikijem i drugim modalitetima isceljivanja, zaljubljenik u život, prirodu, putovanja…
Vodi svoj joga studio u Nišu.
Više na sajtu: natasanikolic.com.

Dobro nam došli!!! 

Anatomija ženske moći

read next

Join event