Praksa svesnosti: 108 Pozdrava Suncu

5-1-2020.

- not specified -

- not specified -

- not specified -

“U stvari, postoji samo Sunce, sve sto živi, diše, gamiže, leti, sja ili cvate, samo je odblesak tog Sunca, samo jedan od vidova njegovog postojanja. Sva bića i sve stvari postoje samo utoliko ukoliko u svojim ćelijama nose rezerve sunčevog daha. Sunce je oblik i ravnoteža; ono je svest i misao, pokret, ime.”
Ivo Andrić
 
 
 
Vreme je da se poklonimo izvoru
 
Dragi, divni ljudi, pozivamo vas da nam se pridružite u nedelju, 5. januara – u zagrljaju sadašnjeg trenutka i praksu svesnosti! Divna prilika da negujemo vitalnost, mudrost, jednostavnost i životnu vatru, u susret veličanstvenom početku.
 
Nameraj susreta je da na simboličan način u duhu zajedništva podstaknemo buđenje, kanališemo sunčevu energiju i svesno uplovimo u novu godinu!

108 Pozdrava Suncu

Tehnika disanja i telesne pozicije utkane u ovaj čuveni niz omogućavaju nam da prepoznamo i transformišemo zastoje koji onemogućavaju slobodan protok energije vitalnosti i time narušavaju zdravlje, osiromašuju odnose i onemogućavaju stvaralačke poduhvate. Drugim rečima, primenom ovih moćnih praksi i energetski bogatih tehnika nastojimo da mudro i svesno transformišemo stari naboj u kreativnu dinamiku koja nam otvara vrata, usmerava i vodi ka radosnijem i smislenijem životu.
 
Joga kao drevna duhovna, filozofska i praktična disciplina zasnovana je na ideji sveobuhvatnog jedinstva i skladnog odnosa različitih aspekata ljudskog života, u harmoniji sa prirodom.
 
 
Prijave:

Zbog bolje organizacije i ograničenog kapaciteta prostora ljubazno vas molimo da se blagovremeno prijavite u prostorijama studija ili putem maila tasa.yoga@gmail.com.

Važno: za susret ovog tipa je neophodno prethodno iskustvo.

 

Energetska razmena:

Čas je na bazi donacija zbog energetskog balansa.
Preporučeni iznos: 350 din.
 
“Preporučena donacija je orijentir koji eliminiše osećaj neprijatnosti i nedoumice (da li sam dala premalo ili previše) prilikom ispostavljanja nadoknade za određeni proizvod ili uslugu. Razvijanje osećaja odgovornosti, a samim tim i svesnosti je jedna od ključnih stavki u praktikovanju joge. Iznos donacije bi trebalo da bude u srazmeri sa našim trenutnim finansijskim mogućnostima, bez imperativa diktiranog tržištem. Dakle, u ovom slučaju donacija nije humanitarni prilog, nego jednostavno drugačiji model razmene koji korisnicima naših usluga daje aktivniju ulogu.”

Mirela Đuric (Ceo tekst http://www.ashtangayoga.rs/en/2015/08/)

 

Dodatne informacije o našem radu i Chandra zajednici možete naći na: www.natashanikolic.com
 
Stojimo na raspolaganju za eventualne dileme.
 

Osmislite neku finu, toplu nameru i pridružite nam se!

 

Od srca srcu, za najviše dobro svih nas!

~Anatomija nežnosti ~ nastavak ciklusa joga radionica

read next

Join event