O “novoj” duhovnosti – predavanje zen monaha Okvang Sunjim-a

.,9.2018.

19h

- not specified -

- not specified -

Imamo čast i divnu priliku da ugostimo dragog Okvang Sunjim-a na predavanju “O novoj duhovnosti”, u nedelju, 9. septembra u 19h. 

 

Predavanje će biti o “novoj duhovnosti”, o savremenim učiteljima duhovnosti koji su, često, uzemeljeni u tradicijama, ali pokušavaju da prezentuju svoja učenja nadilazeći tradicije, govoreći univerzalnim jezikom, bez pripadnosti klasičnim religijama, potpuno svesni novog konteksta i novih potreba savremenog sveta.

Učitelji te vrste su Adyashanti, Mooji, Eckhart Tolle, Sadguru, Toni Parker, Joko Beck…

Nakon teorijskog uvoda o tradiciji budizma, Okvang Sunim će govoriti o neo-budističkom i neo-hinduističkim pristupima praksi, i primerima.

Okvang Sunjim je proveo 25 godina živeći u manastirima Azije, izučavao zen u Koreji s učiteljem Seung Sahn-om, a u Japanu sa Harada Tangen-om. U Šri Lanci i Tajlandu proveo 7 godina u sumskoj tradiciji theravade. Obilazio tiberanske ucitelje u severnoj Indiji, Nepalu, Ladaku i Tibetu. Putovao Indijom, od Arunachale do Bodh gaye. Poslednje dve godine radi na centru za zen u Ovčarsko Kablarskoj klisuri.

PRIJAVA:
Zbog ograničenog kapaciteta prostora, prijave su OBAVEZNE. Molimo sve zainteresvane da nam se jave na 0631122818 ili putem maila tasa.yoga@gmail.com.

Predavanje na donacije. 
Preporučeni iznos: 350 din. 

Preporučena donacija je orijentir koji eliminiše osećaj neprijatnosti i nedoumice (da li sam dala premalo ili previše) prilikom ispostavljanja nadoknade za određeni proizvod ili uslugu. Razvijanje osećaja odgovornosti, a samim tim i svesnosti je jedna od ključnih stavki u praktikovanju joge. Iznos donacije bi trebalo da bude u srazmeri sa našim trenutnim finansijskim mogućnostima, bez imperativa diktiranog tržištem. Dakle, u ovom slučaju donacija nije humanitarni prilog, nego jednostavno drugačiji model razmene koji korisnicima naših usluga daje aktivniju ulogu.”
Mirela Đuric
(Ceo tekst http://www.ashtangayoga.rs/en/2015/08/)

 

Prijave su u toku!
Dobro nam došli!

'raSTRESi se' - joga na sajmu mentalnog zdravlja

read next