MEDITATIVNI PROGRAM: PRAKSA SVESNOSTI (JANUAR – FEBRUAR 2023.)

januar - februar 2023.

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Moderan način života stavlja pred nas brojne izazove. Izloženost stresu i njegovi kumulativni efekti postepeno narušavaju fiziološku ravnotežu i povećavaju potrebu za načinima pomoću kojih će pojedinac moći da iskusi unutrašnji mir, poboljša ukupno zdravlje i unapredi kvalitet života. U tom nastojanju, veliki broj ljudi se okreće meditativnim praksama koje sve češće bivaju podržane i tražene i od strane konvencionalnih medicinskih institucija širom sveta s obzirom na njihove terapeutske učinke.

U prazničnom duhu i u susret nekim, potencijalno značajnim, prekretnicama, tu smo da se zajedno otisnemo na novo unutrašnje putovanje – da zaronimo u biće i otkrijemo neka fina prostranstva. Tek toliko da obiđemo znamenitosti unutrašnjeg sveta… Da im se poklonimo… Da osetimo ono čega nema u turističkim mapama, što se ne vidim ljudskim okom, a što tako sjajno blista. I, mada naziv programa može navesti na škakljiv zaključak, chakra ekspres nije brzi voz u centar vasione. ,)
Aliii, može biti prečica do središta bića!


Ukrcavanje je u toku, dobro nam došli!

Chandra je virtuelni studio koji nudi dinamične časove joge i energetske medicine, meditativne susrete i raznovrsne edukativne sadržaje za sve ljude koji na ovaj način žele da doprinesu svom zdravlju i unaprede kvalitet svog života.
Svi programi su holističkog karaktera osmišljeni da adresiraju telesni, mentalno-emocionalni i duhovni aspekt ljudskog postojanja i time sveobuhvatno doprinesu zdravlju i unaprede kvalitet zdravlja. Naši kursevi se redovno ažuriraju, te svaki ciklus donosi crtu svežine, novih uvida i korisnih smernica.
Jednako tako, svaki susret je jedinstven, kreiran da ponudi različite varijante telesnih, meditativnih i energetskih sadržaja koji će biti dostupni, zanimljivi i korisni polaznicima različitog nivoa iskustva. Drugim rečima, format rada upućuje u opšti kontekst sa ciljem energetskog integriteta (psiho-fizičke stabilnosti) i obezbeđuje bogatu paletu opcija. U praktičnom smislu, tokom svakog susreta, ohrabrujem vas da pažljivo osluškujete sebe i birate sadržaje (početne, klasične i napredne varijante tehnika) spram svojih trenutnih mogućnosti, potreba i namera.

_____

*Ukoliko razmišljate koji program je baš za vas…
Iako je svaki segment po sebi zaokružena celina, dinamični aspekt joga prakse, meditativne tehnike i metodologija energetske medicine se međusobno podupiru i dopunjuju. Suštinski, gruba podela pristupa nije ni moguća jer je u biti naših poduhvata nastajanje da kvalitete koje učimo i vežbamo u zajedničkom prostoru prisustva utkamo u svakodnevni život – da ih primenimo na terenu privatnih odnosa, da njima prožmemo svaki korak i stremljenje.

Ipak, ukoliko već imate svoju joga praksu ili vam trenutne zdravstvene ili životne okolnosti ne dopuštaju da se posvetite drugim aspektima joga prakse, želimo Vam toplu dobrodošlicu na ovaj čudesni deo putovanja.

_____

O ČEMU JE REČ?

Autorski program ‘Chakra Sadhana’, kojem meditativni program Praksa svesnosti priprada, nastao je kao rezultat dugogodišnjeg grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje.

Program “Praksa svesnosti” se sastoji iz sedam tematskih celina koje se obrađujuju u formi meditativnih susreta. Svaki od njih dizajniran je kao specifičan vid komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz istančan fokus, meditativnu atmosferu, primenu energetskih tehnika i kontemplativnih refleksija.

Ključne teme i sedam nivoa svesnosti

• SPOZNAJA: vizionarski život  ja VIDIM;
• STABILNOST:
 ukorenjen život – ja JESAM;
• SLATKOĆA: kreativan život – ja OSEĆAM;
• OPTIMIZAM: herojski život – ja ČINIM;
• OPRAŠTANJE: ljubavlju nadahnut život – ja VOLIM;
• ISTINA: autentičan život – ja GOVORIM;
• JEDINSTVOblagosloven život – ja ZNAM.

U okviru svake teme pažnju posvećujemo korespodentnim telesnim funkcijama, emotivnim stanjima i psihičkim potrebama. Kroz igru, demonstraciju, kontemplativne smernice, primenu klučnih principa i lepotu zajedništva, kurs je osmišljen sa namerom da obuhvati i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića – iz susreta u susret, usvajajući tehniku po tehniku.

Premda deskripcija može donekle da je približi, glavni trik je da je uživo upoznate – promišljanje može delovati primamljivo, čitanje knjiga na tu temu korisno, no tehnike deluju tek kroz iskustvenu primenu. 😉

Realizacija kursa: 31. januar – 21. februar 2023.

Kalendar susreta: utorkom i četvrtkom u 18.30 (osim 14.02.), počev od 31. januara do 21. februar 2023. kroz sledeću dinamiku (*postoji mogućnost male korekcije termina):
31.01. – 02.02. – 07.02. – 09.02. – 14.02. (*u 19.15) – 16.02. – 21.02.2023.

Rok za prijavu: nedelja, 22. januar 2023.

*Časovi se održavaju u realnom vremenu uz uživo prenos i eventualnu korekciju termina kako kurs odmiče – u skladu sa zajedničkim dogovorom.
Uživajte u lekovitim praksama iz udobnosti svog doma!
Svi programi su online te im se možete pridružiti iz bilo kog grada, dela sveta, (skoro) svake vremenske zone 🙂
– Kako?
Putem online platforme, (uživo prenos), po 80 (do 90) minuta.
Vidimo se u našoj *virtuelnoj učionici*
Minimalan broj prijavljenih kandidata: 10.
– Zašto?
Za novi priliv zdravlja, svesnosti i zadovoljstva!

 

PROŠIRIMO LUNARNU ZAJEDNICU
Pozovite svoje prijatelje da nam se pridruže i ostvarite 50% POPUSTA (u odnosu na regularnu cenu programa).
Online susreti nam omogućavaju da proširimo našu zajednicu i dosegnemo dalje – da se povežemo sa svim ljudima dobre volje i mekog srca, spremnim da osnaže sebe i podignu kvalitet svog života na viši nivo.
*Promotivna akcija se odnosi na priključenje novih članova.

PRIJAVA I INVESTICIJA
Dodatne informacije o načinima individualizaciji prakse, investiciji, kao i prijave – putem mejla: tasa.yoga@gmail.com.


Dobro mi došli! ❤

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti,
podleže kršenju autorskih prava.

 

HOLISTIČKI JOGA PROGRAM: Chakra Sadhana (prolećna sezona 2023.)

read next