HOLISTIČKI JOGA PROGRAM: Chakra Sadhana (prolećna sezona 2023.)

mart - maj 2023.

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Dragi joga prijatelji,

Ukrcavanje je u toku, na pomolu – novo putovanje!*

Za sve sladokusce i ljubitelje suptilnog:
HOLISTIČKI PROGRAM: Chakra Sadhana

Otvaramo virtuelna vrata i želimo toplu dobrodošlicu svim ljudima dobre volje i mekog srca, zainteresovanim za filozofiju zdravog života.
Kroz dinamičnu i meditativnu praksu Joge i tehnike Energetske medicine, krećemona novo putovanje!


U nastavku vas očekuju detalji o Holističkom programu
i realizaciji tematskih celina u okviru njega.

U cilju što uspešnije saradnje, ljubazno vas molim da se upoznate sa ključnim smernicama i da oslušnete svoje potrebe i namere kako bismo zajedno našli odgovarajući (optimalan) pristup.

_____________________________________________________________________________________________________

U susret novoj sezoni i nakon nekih lepih putovanja, tu smo da još jednom otisnemo na novo unutrašnje putovanje, da zaronimo u biće, da otkrijemo neka fina prostrantva.

Tek toliko da obiđemo znamenitosti unutrašnjeg sveta…
Da im se poklonimo…
Da osetimo ono čega nema u turističkim mapama, što se ne vidi ljudskim okom, a što tako sjajno blista.
O ČEMU JE REČ?

Autorski program ‘Chakra Sadhana’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje.

TEMELJI PRISTUPA i individualizacija prakse

Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera.

Dinamičan pristup nam pruža moćan pokretački impuls, fizičku i mentalnu snagu i, najzad, pomaže da rasplamsamo izvornu životnu radost.

HOLISTIČKI MODEL: izbor sadržaja koji oplemenjujue sve nivoe bića.

SVESNOST kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru joga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrisemo različite aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom.

Programi su osmišljeni tako da omoguće svim polaznicima da na što jednostavniji i delotvorniji način postepeno integrišu i primene usvojeno znanje u svakodnevnom životu – kao poligon do dugoročnu promenu i sveopšte unapređenje zdravlja i kvaliteta života.

PROGRAM KURSA
Ples joge i energetske medicine

Dobrodošli na uzbudljiv i osnažujući proces svakodnevnog rasta i postepenog preobražaja. Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca!

Program se sastoji iz sedam tematskih celina koje se obrađujuju u formi dinamičnih susreta. Svaki od njih dizajniran je kao specifičan vid komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančen fokus, meditativnu atmosferu, primenu tehnika energetske medicine i kontemplativnih refleksija.

Ključne teme i sedam nivoa svesnosti

• SPOZNAJA: vizionarski život  ja VIDIM;
• STABILNOST:
 ukorenjen život – ja JESAM;
• SLATKOĆA: kreativan život – ja OSEĆAM;
• OPTIMIZAM: herojski život – ja ČINIM;
• OPRAŠTANJE: ljubavlju nadahnut život – ja VOLIM;
• ISTINA: autentičan život – ja GOVORIM;
• JEDINSTVOblagosloven život – ja ZNAM.

Kao i do sada, u pitanju je sedam energetskih celina koje svaki put obrađujemo na malo drugačiji način. Starim, dobrim tehnikama, pridružujemo i neke nove alate koji mogu podići nivo svesnosti i pojačati efekte prakse. Dinamično, kreativno i meditativno.

U okviru svake teme pažnju posvećujemo korespodentnim telesnim funkcijama, emotivnim stanjima i psihičkim potrebama. Kroz igru, demonstraciju, kontemplativne smernice, primenu klučnih principa i lepotu zajedništva, kurs je osmišljen sa namerom da obuhvati i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića – iz nedelje u nedelju, usvajajući tehniku po tehniku.

– Šta?

Prolećni joga program ‘CHAKRA SADHANA
Reč je o 7 energetskih celina koje ćemo lagano obrađivati iz susreta u susret, na dinamičan, kreativan i meditativan način.
Kroz kontinuiranu praksu uporedo stremimo sveobuhvatnoj vitalnosti i otpornosti – mentalnom čišćenju, emocionalnom oslobađanju i telesnom jačanju. Drugim rečima, učimo i usvajamo dragocene alate za životnu jedrinu – a u skladu sa individualnim potrebama, mogućnostima i namerama.
*Časovi se održavaju u realnom vremenu uz uživo prenos i eventualnu korekciju termina kako kurs odmiče – u skladu sa zajedničkim dogovorom.
– Kako?
Putem online platforme, (uživo prenos), po 80 (do 90) minuta.
Vidimo se u našoj *virtuelnoj učionici*
– Zašto?

Za novi priliv zdravlja, svesnosti i zadovoljstva!

 

PRIJAVA I DODATNE INFORMACIJE (kalendar susreta,izbor programa, investicija)
Dodatne informacije o načinima individualizaciji prakse, kalendaru susreta i dinamici rada, investiciji, kao i prijave – putem mejla: tasa.yoga@gmail.com.


Dobro mi došli!

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti,
podleže kršenju autorskih prava.

HOLISTIČKI JOGA PROGRAM: Chakra Sadhana (jesenja sezona 2023.)

read next