Magija svesnog početka – zimski kurs

21.12.2019. - 11.1.2020.

- not specified -

- not specified -

- not specified -

*Novosti!🎇

Usled velikog interesovanja za program „Magija svesnog početka“ i nemogućnosti mnogih od vas da isprate ceo kurs u ranim jutarnjim terminima, nastojimo da izađemo u susret i otvaramo mogućnost polaznicima prethodnih Chandra programa da nam se pridružite kroz pojedinačne susrete (online časove) u okviru postojeće grupe.
Na vođeno meditativno putovanje krećemo svakog jutra u 6h i u popodnevnim satima tokom prazničnih dana (1, 2, 7. i 8. januara) sve do 11. januara. 
Mala napomena da je namera kursa prvenstveno vođenje kroz meditativno – kontemplativni proces i pružanje alata svakom polazniku u trajanju od tri nedelje za kasniju samostalnu primenu – u čemu se krije prava draž i vrednost putovanja. Drugim rečima, mada lično duboko verujem u transformativnu moć doslednog sporvođenja koraka i kumulativan efekat prakse, iskustvo takođe pokazuje da je svaki korak je važan i svaki trud se računa.

 

Magija svesnog početka
Proces svesnosti: neka avantura počne!

S V E S N I J I   D A N  ~  S R E Ć N I J A   G O D I N A ~ S M I S L E N I J I   Ž I V O T 
Sinergijska kombinacija tehnika komplementarnih praksi, terapijskih pristupa i isceljujućih modaliteta na uzbudljiv i kreativan način!

Online program u periodu od 21.12.2019. do 11.1.2020.
Audio časovi koji će zahvaljujući moćnim tehnikama, na uzbudljiv i nežan način unaprediti nivo svesnosti i sveukupni kvalitet života! 21 dan druženja uključuje meditativne prakse, primenu principa i tehnika Energetske Medicine, negujuće rituale, refleksivne zatatke, kontemplativne smernice i moćne tehnike disanja i energizacije.

Topla dobrodošlica svim ljudima dobre volje i otvorenog srca!

Nekoliko godina unazad pristižu pitanja i predlozi koji su suptilno najavili ovaj zajednički poduhvat. Ranijih godina fokus nam je bio na intimnim druženjima kroz ciklus iskustvenih radionica. Ovog puta, inspirisana nekim životnim promenama, novim uvidima, materijalima, edukacijama ali i radnim projektima, osetila sam potrebu da ovaj moćan proces podelim sa vama na nešto drugačiji način i sa potencijalno većim brojem ljudi.
S obzirom na veliko interesovanje ljudi koji žive van Niša i nisu u mogućnosti da pohađaju časove u našoj školi, otvorio se prostor za deljenje transformativnih sadržaja na nov način. Sve to uvek u duhu zajedništva i zagrljaju čudesne Sanghe – gde smo prihvaćeni i podržani u svoj svojoj lepoti i “ludosti”, ohrabreni da budemo slobodni i autentični.

U kreiranje edukativnih sadržaja meditativno-kontemplativnog kursa utkano je mnogo ljubavi, posvećenosti, truda i znanja.
Namera kursa je deljenje konkretnih tehnika, refleksivnih zadataka i smernica, višestruka podrška tokom samog procesa, ali i sveobuhvatno ohrabrenje za kultivaciju samostalne prakse nakon grupnih susreta.
Cilj programa je da nas pokrene da na simboličan način podstaknemo buđenje, kanališemo vitalnu energiju i zajedno proslavimo ovaj magični početak.

Sve to činimo kroz primenu tehnika Energetske Medicine i joge kao drevne duhovne, filozofske i praktične discipline zasnovane na ideji sveobuhvatnog jedinstva i skladnog odnosa različitih aspekata ljudskog života, u harmoniji sa prirodom.


Zdrav um i hrabro srce

„Od spoljašnje ravni egzistencije ka unutrašnjem aspektu vašeg bića…
Od zavedenosti površnim detaljima do samih korena života… Gde se prepreke pretvaraju u mogućnosti, slepe ulice u prolaze,
gde se izazovi transformišu u zapanjujuće mape koje vode ka uzbudljivim novim teritorijama…  Gde ćete iznenada ugledati rešenje koga do tada nije bilo na vidiku…
… I sve samo zato što ste ostvarili promenu iznutra.“

 

PROGRAM KURSA

Šta možemo da očekujemo od procesa?

 • Pažljivo osmišljeni susreti – 21 zajednički tematski susret posvećen procesu svesnosti, postepenom razuslovljavanju, kultivaciji fokusa, osvešćivanju autentičnih potreba i lične moći, negovanju mišića saosećanja, strpljenja, unutrašnje mudrosti i dubokog mira. Skupa, to iznosi oko 10 sati zajedničkog transformativnog rada, oplemenjenog moćnim tehnikama i principima Energetske Medicine.
 • Transformativni koraci – Precizno vođstvo, suptilno usmeravanja i duh zajedništva koji pomažu da u procesu ne samo istrajete, već da predviđene korake trajno usvojite – preobražavajući svoje energetsko polje.
 • Magični dani – Susret zakazujemo u dragoceno vreme – koristimo potentni kraj – početak godine kada i intuitivno predosećamo potrebu za rekapitulacijom i spontano činimo osvrt na predhodno / promisljanje budućeg.
 • Sveto vreme – Zajednički susreti vas ohrabruju da započnete jutarnju praksu koja ubedljivo važi za energetski najbogatije doba – te daje najizdašnije rezultate. Izuzetak bi bili praznični dani kada bi okupljanje zakazali za popodnevne sate.
 • Individualizovani pristup – Praksa nas ohrabruje da dodatno upoznamo i osnažimo sebe kroz iskustvo lekovitog usporavanja, osluškivanje unutrašnjeg vođstva i nezaustavljivo delovanje iz središta bića, u skladu sa ličnom svrhom i smislom.
 • Mreža podrške – Prilika da uronimo u vrlo intimno unutrašnje putovanje a da uživamo iskustvu grupne podrške što i sam proces čini snažnijim i delotvornijim. Ipak, grupa bi bila zatvorena i broj učesnika ograničen kako bih mogla da pratim kolektivni ali i individualne procese, tj. da se svakome adekvatno posvetim, nastojeći da izađem u susret dilemama i eventualnim ličnim poteškoćama u radu.
  Bliskost i uzajamna podrška mogu potpuno promeniti iskustvo i podići ovaj proces na neki drugi nivo.
 • Oslobađanje od mitova – Dodatnu pažnju posvećujemo preispitivanju određenih koncepata i široko rasporstranjenih zabluda o jogi ali i zatevima današnjeg društva, perfekcionističkih moranja i unutrašnjih pritisaka koje želimo da radosno otpustimo pre nego što zakoračimo u novu godinu. Porcijom svesnosti do mudrih izbora!
 • Potrekrepljenje ključnih principa – duhovni principi i zanimljivosti na naučnoj bazi, potkrepljene relevantnim istraživanjima kako dodatni izvor razumevanja i podstreka za doslednu primenu.
 • Ušuškano i jednostavno – Sve se odvija iz udobnosti doma, uz tehničku podršku i precizno dogovoreno vreme, što donosi dodatnu prijatnost i jasnoću u radu, uz minimizaciju svih onih faktora koji nas nekad sprečavaju da se odazovemo i fizicki prisustvujemo nekoj aktivnosti.
 • Dodatni podstrek – Raspoloživost i podrška tokom celog procesa na ohrabrujući, smislen, ispunjavajući način. Dodatni inspirativni materijali i edukativni sadržaji koji doprinose razumevanje, ohrabruju posvećenost i čine čitav proces lepšim i lakšim.
  Kroz ovo putovanje nećete ići sami. Pored preciznog usmeravanja toka, na raspolaganju vam je podrška na svakom delu puta.
 • 21 dan za kodiranje novih navika – Izvorna učenja joge preporučuju primenu određenih tehnika svakodnevno i u (makar približno) isto vreme. Danas brojne neuronaučne i psihološke studije potvrđuju da je period od 21 dan vreme potrebno za usvajanje novih navika, odnosno za kodiranje novog obrazca ponašanja.
  U zavisnosti od posvećenosti procesu, rezultati kontinuirane prakse će biti različiti: od iskorenjivanja starih navika (štetnih ponašajnih obrazaca) do onih krupnijih koja će proizvesti sveukupnu životnu promenu i ovladavanje potpuno novim nivoom svesti.

NAMERA KURSA
Namera programa je vođenje kroz opisani isceljujući proces i pružanje alata svakom polazniku za kasniju samostalnu primenu – u čemu se krije prava draž i vrednost procesa.
Delimo znanja i tehnike koje nam otvaraju ona nevidljiva vrata beskrajnog potencijala i stvaraju povoljnu klimu za buđenje, rast i transformaciju. Od privremenih rešenja do mudrih transformacija! 


šTA OVAJ KURS JESTE?

 • čudesan proces sticanja novih znanja, saznanja(iskustvenih znanja) i spoznaja;
 • put svesnosti i usvajanja novih životnih navika koje sveobuhvatno podržavaju i unapređuju psiho-fizičku vitalnost;
 • ransformativni period upoznavanja sebe i razvijanje intimnijeg, nežnijeg i saosećajnijeg odnosa sa sobom;
 • ntimno putovanje osvešćivanja najtananijih potreba i pažljivog negovanja sebe;
 • skustvo povezivavanja sa beskrajnim unutrašnjim potencijalom i njegovo stavljanje u pogon na konkretne i osnažujuće načine.

  ŠTA OVAJ KURS NIJE:

  • Set tehnika koje će vam pomoći da ‘manifestujete’ sjajnu budućnost;
  • brza formula koja će doneti sve odgovore;
  • magični štapić koji će rešiti sve probleme;
  • univerzalni lek za različita stanja i neprijatna iskustva.

ŠTA KURS ZAHTEVA?

 • Aktivno učešće umesto pasivnog slušanja materijala – kurs daje rezultate samo ako ulažete trud i iskreno, predano i posvećeno učestvujete u vežbama, primenjujući osnovne principe i van okvira formalne meditativne prakse – i nakon završetka zajedničkog rada.
 • Dosledno sprovođenje predloženih principa i izdavajanje vremena u toku dana za ponuđene energetske tehnike i kreativno osmišljene domaće zadatke.
 • Dublje istraživanje ponuđenog materijala.

Proces nam pomaze da pomognemo sebi
Mada je vođstvo učitelja i podrška zajednice važna i nezamenljiva, kurs ima nameru da vas podstakne na samostalnu praksu. Na taj način možete da na osnovu stečenog znanja, uvida, iskustva i praktičnih smernica osluškujete intuitivno unutrašnje vođstvo, da primenjujete usvojene korake u udobnosti svog doma i to na način i u vreme koje podržava vaš dnevni i životni raspored. Svesno i svakodnevno negovanje sebe pruža kontekst koji donosi osnažujuću samostalnost, emotivnu zrelost i duhovnu slobodu.

Od smeha do suza, napred i gore, kroz prirodni životni krug
Program je osmišljen na način da pokrene brojne unutrašnje promene. To nas povremeno može uvesti u stanje ranjivosti ili unutrašnjih previranja kao prolaznu fazu ka harmoničnijem stanju povišene svesnosti i vitalnosti.

Kome kurs nije preporučljiv
Zbog dubine rada, ukoliko već postoji ozbiljnija zdravstvene poteškoće ili patite od određenih psihičkih stanja, molimo vas da se pre pridruživanja programu konsultujete sa svojim lekarom. Program nije zamena za bilo koji vid terapije.

Ukoliko imate neke zdravstvene poteškoće, molimo vas da ih podelite sa nama pre upuštanja u program kako bismo obratili posebnu pažnju, izbegli ili blagovremeno prilagodili predviđene tehnike.

PRIJAVA:

Važno: Pre prijave molimo Vas da pažljivo pročitate ponuđene smernice i napomene kako biste saynali šta možete da očekujete od ove vrste rada, šta kurs jeste a šta nije, kome je namenjen i šta se od vas očekuje.
Smatramo vrlo važnim da naši polaznici budu dobro informisani kako bi saradnja bila uspešnija i Vaše iskustvo prijatnije.

U nameri da se obezbedi sveobuhvatna podrška svim učensnicima programa, broj mesta je ograničen.

Radi obezbeđivanja svog mesta blagovremene organizacije, ljubazno Vas molimo da mail prijave pošalje na tasa.yoga@gmail.com.

INVESTICIJA:
S obzirom na veliko interesovanje ljudi koji žive van Niša i nisu u mogućnosti da pohađaju časove u našoj školi, radosno organizujemo i delimo transformativne materijale na nov način.
Kurs obuhvata 21 online susret u trajanju između 20 i 30min u periodu od 21.12.2019. do 11.1.2020. Skupa, to iznosi oko 10 sati zajedničkog transformativnog rada, oplemenjenog moćnim tehnikama i principima Energetske Medicine.

 

Prvoj generaciji polaznika nudimo promotivnu cenu:
Energetska razmena iznosi 4400,00rsd.
Energetska razmena za aktuelne članove mesečnih programa iznosi 3500,00rsd.
Energetska razmena za pojedinačne susrete (online časove) u okviru postojeće grupe 350,00 rsd
*polaznicima prethodnih Chandra programa

Bonus predlog:
Poklonite kurs dragim ljudima, pozovite svoje prijatelje i podelite ovo lekovito iskustvo sa njima!

Prijave su u toku!
Radujem se prilici da učimo i rastemo zajedno.

 

…Da osnažimo sebe, osetimo duboku povezanost sa sobom, sveukupnim životom, Pramajkom prirodom i celim svetom!
…Da pokucamo na vrata unutrašnjeg sunca i napojimo se na izvoru istinske, autentične lične moći!
…Da proslavimo promenu i nešto sporijim ritmom i svesnijim korakom radosno uplešemo u novi početak!

 

Od srca srcu, za najviše Dobro svih nas!
Dobro mi došli! 

 

*citat: B. Angelis

 

Praksa svesnosti: 108 Pozdrava Suncu

read next

Join event