Iskustvene radionice: STABILNOST – ukorenjen život

25 - 27. maj

- not specified -

- not specified -

- not specified -

STABILNOST: ukorenjen život (25 – 27. maj)

Putovanje nastavljamo korenskim centrom koji označava sam početak života i prelazak na novu fazu evolucije!

Na žalost, svakodevna anksioznost postala je rasprostranjeno stanje svesti čovečanstva. Muladara je bazični centar životne snage, satkan od insinkta samoodržanja i utemeljen u sigurnosti.  Mnoga drevna učenja ističu važnost ovog centra kao osnove kako fizičke strukture, tako i energetskog tela. Tome idu u prilog osobine Muladare koje su od suštinskog značaja za ljudsko biće – od osnaživanja tela i produženja dugovečnosti, do negovanja energetskog stanja blaženstva i povećanja kvaliteta života koji počiva na uspostavljanju i održavanju inicijalne stabilnosti.

Buđenje ovog centra prati iskustvo duboke unutrašnje sigurnosti, psiho-fizike vitalnosti i pripadnosti.

Kao svojevrstan eteričan temelj ljudskog postojanja, korenski pleksus važi za granično područje između dva modaliteta evolucije: najviši centar kod životinja i najniži kod ljudi. Ipak, „iako se nalazi na najnižoj lestvici ljudskom postojanju, ona u potpunosti sadrži u sebi kontakt i iskustvo sa Sahasrarom, samo što se njena znanja nalaze duboko u utrobi nesvesnog.

Ovakvo putovanje ne traži od nas da budemo mistik ili svetac, ali zahteva iskrenu posvećenost u skladu sa vlastitim namerama i kapacitetima. Sama odlučnost da istupite i zakoračite u ovaj proces je već znak velike unutrašnje snage.

 


Zainteresovani ste ali još uvek niste sigurni da li je ovaj materijal za vas?

Ukoliko ste početnik – dobro nam došli!
Možete očekivati detaljna objašnjenja, alternativne varijante položaja i ohrabrenje da sve vreme pažljivo osluškujete unutrašnji kompas. Drugim rečima, mada će vas materijali povremeno izazvati u cilju rasta, pozivam vas da u svakom trenutku krojite praksu u skladu sa svojim potrebama, namerama i kapacitetima – ni manje ni više od onoga što možete i što vam je zaista potrebno.

Ukoliko ste iskusniji jogi/na – dobro nam došli nazad!
Idemo korak dalje, otiskujemo se u unutrašnja prostranstva uz dobre, stare alate svesnosti i dodatno oplemenjen program. Do sada ste već verovatno mnogo puta čuli i uvideli da je reč o procesu koji se gotovo neprekidno nadograđuje i produbljuje, sloj po sloj, dah po dah.
Kao i uvek, ponudiću vam izazovnije varijante predviđenih tehnika uz nežni poziv da nastavite da se konsultujete sa unutrašnjim učiteljem.  Otvaramo novi krug tokom kojeg utvrđujemo gradivo i idemo korak dalje

U svakom slučaju, šta god da činimo, unutar i izvan formalnih okvira duhovne prakse, težimo zlatnoj sredini – ni tromo, ni agresivno, ni pospano, ni napeto: stanje joge ogleda se u tom finom prepoznavanju suptilnih potreba vašeg bića.

Vrednost putovanja se ne ogleda u prikupljanju velike količine informacija, već u iskustvenom sticanju uvida; lekovitost procesa se ne sastoji u besprekornom ovladavanju određenim tehnikama, već u intimnom procesu pretakanja efekata duhovne prakse u svakodnevni život. 

O ČEMU JE TAČNO REČ?
Iskustvena radionica Stabilnost: ukorenjen život deo je autorskog programa ‘Chakra Sadhana’. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg učenja, prakse, grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje.

TEMELJI PRISTUPA
Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera kroz kombinaciju joge i energetske medicine.

PRIJAVA I INVESTICIJA
Reč je o zajedničkom transformativnom radu, oplemenjenom moćnim alatima sinergije joge i energetske medicine.

Zbog ograničenog broja polaznica/ka, molimo sve zainteresvane da se blagovremeno jave putem maila tasa.yoga@gmail.com.
Rad je u manjim grupama radi kvalitetnog rada, intimne atmosfere i mogućnosti praćenja svakog polaznika.

VAŽNO:
Ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja programu – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.

Ljubazno Vas molim da se pre pristupanja programu upoznate sa detaljima kursa i načina rada kako bi vam bilo što prijatnije i uzajamna saradnja što uspešnija.


S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša

Iskustvena radionica: SLATKOĆA - kreativan život

read next