Iskustvena radionica: SLATKOĆA – kreativan život

1 - 3. jun 2021

- not specified -

- not specified -

- not specified -

SLATKOĆA: kreativan život
1 – 3. jun 2021

Poput talasanja vode, Svadištana čakra, koja je nosilac ovih kvaliteta,počiva na ritmičnom pokretu – od plima i oseka emocija i strasti, preko ženskog mesečevog ciklusa, do karličnog pulsiranja tokom seksualnog čina i reproduktivnog procesa – takvi koherentni obrasci ljuljuškaju biće i umiruju čitav nervni sistem .

Drugim rečima, kada su polarnosti čovekovog postojanja u skladu – to je predivan ples međusobne dopune, saradnje, podrške, to je ritmičan dah, ravnomeran udah i izdah. Nisu međusobno isključivi već definišu jedan drugog; nisu u međusobnom sukobu, već omogućavaju jedan drugog.

Telesna praksa joge proces zaceljenja započinje svesnim pročišćenjem – oslobađanjem od stagnante energije kroz karlično pulsiranje i mekane, mahom kružne pokrete. Kao najkrupniji zglob u telu, kukovi takođe važe za jedan od najvećih rezervoara „bajate” energije. Na to se nadovezuje meditativni aspekt i tehnike energetske medicine. Važno je da znamo da je od suštinske važnosti da svesno osetimo sva emocionalna iskustva: tek kada ih pažljivo metabolišemo, emocije spontano mogu da napuste određenu regiju.

♥ Jurarnji susret:
utorak 1. jun i četvrtak 3. jun;
♥ dinamična radionica: sreda, 2. jun.


Zainteresovani ste ali još uvek niste sigurni da li je ovaj materijal za vas?

Ukoliko ste početnik – dobro nam došli!
Možete očekivati detaljna objašnjenja, alternativne varijante položaja i ohrabrenje da sve vreme pažljivo osluškujete unutrašnji kompas. Drugim rečima, mada će vas materijali povremeno izazvati u cilju rasta, pozivam vas da u svakom trenutku krojite praksu u skladu sa svojim potrebama, namerama i kapacitetima – ni manje ni više od onoga što možete i što vam je zaista potrebno.

Ukoliko ste iskusniji jogi/na – dobro nam došli nazad!
Idemo korak dalje, otiskujemo se u unutrašnja prostranstva uz dobre, stare alate svesnosti i dodatno oplemenjen program. Do sada ste već verovatno mnogo puta čuli i uvideli da je reč o procesu koji se gotovo neprekidno nadograđuje i produbljuje, sloj po sloj, dah po dah.
Kao i uvek, ponudiću vam izazovnije varijante predviđenih tehnika uz nežni poziv da nastavite da se konsultujete sa unutrašnjim učiteljem.  Otvaramo novi krug tokom kojeg utvrđujemo gradivo i idemo korak dalje

U svakom slučaju, šta god da činimo, unutar i izvan formalnih okvira duhovne prakse, težimo zlatnoj sredini – ni tromo, ni agresivno, ni pospano, ni napeto: stanje joge ogleda se u tom finom prepoznavanju suptilnih potreba vašeg bića.

Vrednost putovanja se ne ogleda u prikupljanju velike količine informacija, već u iskustvenom sticanju uvida; lekovitost procesa se ne sastoji u besprekornom ovladavanju određenim tehnikama, već u intimnom procesu pretakanja efekata duhovne prakse u svakodnevni život. 

O ČEMU JE TAČNO REČ?
Iskustvena radionica –SLATKOĆA: kreativan život- deo je autorskog programa ‘Chakra Sadhana’. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg učenja, prakse, grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje.

TEMELJI PRISTUPA
Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera kroz kombinaciju joge i energetske medicine.

PRIJAVA I INVESTICIJA
Reč je o zajedničkom transformativnom radu, oplemenjenom moćnim alatima sinergije joge i energetske medicine.

Zbog ograničenog broja polaznica/ka, molimo sve zainteresvane da se blagovremeno jave putem maila tasa.yoga@gmail.com.
Rad je u manjim grupama radi kvalitetnog rada, intimne atmosfere i mogućnosti praćenja svakog polaznika.

VAŽNO:
Ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja programu – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.

Ljubazno Vas molim da se pre pristupanja programu upoznate sa detaljima kursa i načina rada kako bi vam bilo što prijatnije i uzajamna saradnja što uspešnija.


S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša

Iskustvena radionica: OPTIMIZAM - herojski život

read next