HOLISTIČKI JOGA PROGRAM: Chandra Sadhana (prolećna sezona 2024.)

mart - april 2024

10:00

- not specified -

- not specified -

Ponovo ZaJedno!

Holistička kombinacija joga prakse, terapijskih tehnika energetske medicine i laganih meditatvnih procesa

Uzbuđena sam što mogu da podelim sa vama slatku mešavinu dragocenih tehnika za podršku vašem fizičkom, mentalnom i emocionalnom blagostanju.
Od dinamičnijih, kreativno sekvenciranih tema do sporijih, meditativno orijentisanih pozicija i tehnika – tu smo da zajedno istražimo bogati unutrašnji svet.

Pažljivo osmišljeni vođeni susreti će omogućiti da vaša praksa i dosadašnja nastojanja dobiju dublje značenje, kontekst i pravac – u vremenu izuzetnih prilika za rast i buđenje.

Sveobuhvatna kombinacija metoda progresivnog sekvenciranja i građenja prakse nastoji da vešto spoji svesnost produbljenog disanja i ispravnog poravnanja, isprepletena sa radom na energetskim ključevima i refleksivnim smernicama. Kroz kontinuiranu praksu uporedo stremimo sveobuhvatnoj vitalnosti i otpornosti – mentalnom čišćenju, emocionalnom oslobađanju i telesnom jačanju. Drugim rečima, učimo i usvajamo dragocene alate za životnu jedrinu – a u skladu sa individualnim potrebama, mogućnostima i namerama.

O ČEMU JE REČ?

Autorski program ‘Chandra Sadhana’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju psiho-fizičko blagostanje.
Sam naziv programa potiče od inicijalnih ideja koje su inspirisale rađanje holističkog centra i edukativnog prostora Chandra – gde učimo kako da izaberemo i slavimo hrabrost, strpljenje, mudre odluke i smele korake – kroz prepoznavanje autentičnih načina da se zaroni u radostan i smislom ispunjen život.

TEMELJI PRISTUPA i individualizacija prakse

Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera.

Fluidnu prirodu Vinjasa prakse oplemenjujemo detaljima poravnanja i funkcionalnog kretanja uz opcije individualizacije prakse – podsticanje svakog polaznika/ce na vešto prilagođavanje ponuđenih tehnika trenutnom stepenu iskustva, potreba i mogućnosti. Na taj način, polaznici/e su ohrabreni da kontinuirano razvijaju svoju praksu u pravcu uspostavljanja i brižljivog negovanja ravnoteže.

Ovakav koncept pruža moćan pokretački impuls, povećava fizičku i mentalnu snagu i, najzad, pomaže da rasplamsamo izvornu životnu radost. Uporedo, program nudi ključne alate i učenja da prihvatite joga ali i životne izazove – kao jedinstvenu priliku za rast.

HOLISTIČKI MODEL: izbor sadržaja koji oplemenjujue sve nivoe bića.

Možete očekivati jedno intimno putovanje koje ima potencijal da vas zasiti na svim nivoima.

Kroz igru, demonstraciju, kontemplativne smernice, primenu ključnih principa i lepotu zajedništva, kurs je osmišljen sa namerom da obuhvati i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića – iz susreta u susret, usvajajući tehniku po tehniku.

 

PROGRAM KURSA – ples joge i energetske medicine

Dobrodošli na uzbudljiv i osnažujući proces svakodnevnog rasta i postepenog preobražaja. Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca!

Program se sastoji iz četiri tematske celine u trajanju po 80 do 90 minuta koje se obrađujuju u formi dinamičnih susreta. Svaki od njih dizajniran je kao specifičan vid komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančan fokus, meditativnu atmosferu, primenu tehnika energetske medicine i kontemplativnih refleksija.

KOME JE PROGRAM NAMENJEN
Program je namenjen iskusnijim učesnicima.
Za priključenje programu, odnosno bezbedno učešće i maksimalne benefite primenjenih tehnika, poželjno je prethodno iskustvo.

KALENDAR JUTARNJIH SUSRETA:
16.3. – 23.3. – 6.4. – 13.4. u 10h.

U nameri da se obezbedi adekvatna podrška svim učensnicima programa, broj mesta je ograničen.
Minimalan broj polaznika/ca je 10, maksimalan – 16.
*Potrebno je da se oformi grupa da bismo počeli sa radom.

Dinamično, kreativno i meditativno

Subotnja jutra počećemo laganim uzemljenjem, energizirajućom telesnom praksom namenjenoj primarno stabilizaciji jezgra i poravnanju kičme i okrepljujućim tehnikama energetske medicine, nakon čega sledi hranljivi meditativni delikates! Susrete ćemo zatvoriti nešto sporijim disanjem, mekanim pokretima i završnom integracijom. Svaki susret će vam omogućiti da se u dan otisnete sa osećajem nove energije – divan način da započnete vikend!

LOKACIJA:
Bulevar Nemanjića, ZONA III

PREPORUKE I PRAVILA:

  • Priprema: nemojte konzumirati hranu optimalno 1,5 do 2h pre dolaska.
  • Dolazak: nastojite da dođete 5 minuta ranije kako biste se udobno smestili, umirili i osetili prostor i unutrašnju atmosferu pre početka.
  • Mir: isključite zvuk na telefonu i ostavite ga izvan prostora za praksu (možete ga ostaviti u spoljnoj prosoriji).
  • Rekviziti / prostirka: u studiu vas očekuju joga rekviziti poput blokova, kaiševa i pokrivača, no toplo preporučujemo da uložite u kvalitetnu prostirku (koju ćete poneti na čas).

Svi programi su osmišljeni tako da omoguće polaznicima da na što jednostavniji i delotvorniji način postepeno integrišu i primene usvojeno znanje u svakodnevnom životu – kao poligon do dugoročnu promenu i sveopšte unapređenje zdravlja i kvaliteta života.

VAŽNO:
Ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja radionici – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.

Ukoliko trenutno ne možete finansijski da priuštite program, a imate potrebu da učestvujete, javite nam se mejlom sa naznakom: ‘podrška‘.

Za novi priliv zdravlja, svesnosti i zadovoljstva!

PRIJAVA I DODATNE INFORMACIJE:
Prijave (do 13. marta) i dodatne informacije o načinima individualizacije prakse i investiciji putem mejla: tasa.yoga@gmail.com.

 

Dobro mi došli!

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti,
podleže kršenju autorskih prava.

 

Chandra Sadhana ~ prolećna sezona 2024. (drugi ciklus)

read next