Chandra Sadhana ~ prolećna sezona 2024. (drugi ciklus)

prolećna sezona 2024.

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Dobro mi došli!
Na pravom ste mestu!

Holistička kombinacija joga prakse, terapijskih tehnika energetske medicine i laganih meditatvnih procesa

Holistički pristup je tu sa ciljem da oplemeni vašu paletu dragocenih resursa i izedri nove načine promišljanja i razumevanja stvarnosti, razvojnih zadataka i životnih zavrzlama! To činimo kroz kombinaciju telesnih položaja (asana), tehnika disanja (pranajama), alate energetske medicine, reflektivne smernice i lagane a duboke meditativne procese. Istovremeno, kontekst zajednice u okviru koje pomenute tehnile učimo, primenjujemo i usvajamo omogućava nam da se povežemo sa sobom i istražimo virtuozne tonove unutrašnjeg sveta, njegovih suptilnih htenja i autentičnih potreba – dok istovremeno gradimo i negujemo iskustvo pripadanja kolektivu. Krajnje individualan ritam unutar zajedničkog vremena rasta, zrenja, cvetanja pružaju dodatnu snagu i blagotvorne trenutke međusobne povezanosti.Hvala vam što zajedno istrajavamo u nastojanju da u procesu rasta izrazimo sebe slobodno i potpuno i time učinimo ovaj svet malo boljim mestom!

Uzbuđena sam što mogu da podelim sa vama slatku mešavinu dragocenih tehnika za podršku vašem fizičkom, mentalnom i emocionalnom blagostanju.

Od dinamičnijih, kreativno sekvenciranih tema do sporijih, meditativno orijentisanih pozicija i tehnika – tu smo da zajedno istražimo bogati unutrašnji svet.

Za novi priliv zdravlja, svesnosti i zadovoljstva – dobrodošli na novu joga pustolovinu!


O ČEMU JE REČ?
Autorski program ‘Chandra Sadhana’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju psiho-fizičko blagostanje.

TEMELJI PRISTUPA i  INDIVIDUALIZACIJA PRAKSE
Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera.

Fluidnu prirodu Vinjasa prakse joge oplemenjujemo detaljima poravnanja i funkcionalnog kretanja uz opcije individualizacije prakse – podsticanje svakog polaznika/ce na vešto prilagođavanje ponuđenih tehnika trenutnom stepenu iskustva, potreba i mogućnosti. Na taj način, polaznici/e su ohrabreni da kontinuirano razvijaju svoju praksu u pravcu uspostavljanja i brižljivog negovanja ravnoteže.

Ovakav koncept pruža moćan pokretački impuls, povećava fizičku i mentalnu snagu i, najzad, pomaže da rasplamsamo izvornu životnu radost. 

HOLISTIČKI MODEL: izbor sadržaja koji oplemenjujue sve nivoe bića.
Možete očekivati jedno intimno putovanje koje ima potencijal da vas zasiti na svim nivoima.

Ponovo ZaJedno!

PROGRAM KURSA ples joge i energetske medicine
Kroz igru, demonstraciju, kontemplativne smernice, primenu ključnih principa i lepotu zajedništva, kurs je osmišljen sa namerom da obuhvati i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića – iz susreta u susret, usvajajući tehniku po tehniku.

TEMATSKE RADIONICE
Program se sastoji iz četiri nezavisne tematske radionice u trajanju po 80 do 90 minuta koje se obrađujuju u formi dinamičnih(iskustvenih) susreta. Možete se priključiti pojedinačnim susretima ili pohađati ceo program.

KOME JE PROGRAM NAMENJEN
Program je namenjen učesnicima sa prethodnim iskustvom praktikovanja joge.

Za priključenje programu, odnosno bezbedno učešće i maksimalne benefite primenjenih tehnika, poželjno je prethodno iskustvo.

KALENDAR JUTARNJIH SUSRETA:
Subota, 27.04. u 12:00 časova: Raširi krila – Odvažnost orla
Subota, 11.05. u 10:00 časova: Lateralna ljubav – Udišem život punim plućima
Subota, 25.05. u 10:00 časova: (Pre)okretLet’s twist again!
Subota, 01.06. u 10:00 časova: Promena perspektivePovezanost

U nameri da se obezbedi adekvatna podrška svim učensnicima programa, broj mesta je ograničen.
*Potrebno je da se oformi grupa da bismo počeli sa radom.


Dinamično, kreativno i meditativno

Subotnja jutra počećemo laganim uzemljenjem, energizirajućom telesnom praksom namenjenoj primarno stabilizaciji jezgra i poravnanju kičme i okrepljujućim tehnikama energetske medicine, nakon čega sledi hranljivi meditativni delikates! Susrete ćemo zatvoriti nešto sporijim disanjem, mekanim pokretima i završnom integracijom. Svaki susret će vam omogućiti da se u dan otisnete sa osećajem nove energije – divan način da započnete vikend!

LOKACIJA:
Bulevar Nemanjića, ZONA III

Svi programi su osmišljeni tako da omoguće polaznicima da na što jednostavniji i delotvorniji način postepeno integrišu i primene usvojeno znanje u svakodnevnom životu – kao poligon do dugoročnu promenu i sveopšte unapređenje zdravlja i kvaliteta života.

VAŽNO:
Ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja radionici – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.

PODRŠKA:
Ukoliko trenutno ne možete finansijski da priuštite program, a imate potrebu da učestvujete, javite nam se mejlom sa naznakom: ‘podrška‘.

PRIJAVA I DODATNE INFORMACIJE:
Prijave (do 24. aprila) i dodatne informacije o načinima individualizacije prakse i investiciji za ceo program i pojedinačne radionice putem mejla: tasa.yoga@gmail.com.

Pažljivo osmišljeni vođeni susreti će omogućiti da vaša praksa i dosadašnja nastojanja dobiju dublje značenje, kontekst i pravac – u vremenu izuzetnih prilika za rast i buđenje.

Dobro mi došli!

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti,
podleže kršenju autorskih prava.