Elementi Aštanga Joge – osmonedeljni holistički program

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

 

U susret prolećnoj sezoni, otvaramo vrata i želimo toplu dobrodošlicu svim ljudima zainteresovanim za filozofiju zdravog života i divnu praksu Joge i Energetske medicine!

 

Elementi Aštanga Joge – osmonedeljni holistički program

Dobrodošli na uzbudljiv i osnažujuć proces svakodnevnog rasta i postepenog preobražaja! Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca!

Praksa joge i tehnike Energetske medicine predstavljene su na jednostavan i zabavan a sistematičan način, pružajući polaznicima mogućnost da:

 • se upuste u intiman razgovor sa svojim telom i da posredstvom telesne svesnosti prodube odnos sa unutrašnjim bićem;
 • osveste, istraže i postepeno prekroje svoj životni scenario;
 • kultivišu fokus i mentalni mir koji im omogućava da spoznaju i iskoriste neograničeni potencijal i povećavaju kapacitet da kroz život koračaju svesno i radosno.

 

PROGRAM KURSA

Autorski kurs je osmišljen u vidu tematskih celina i interaktivnih radionica koje kombinuju znanja i tehnike Energetske medicine sa konceptima i praktičnim koracima na putu Joge.

Kurs Elementi Aštanga Joge je interaktivnog karaktera i sastoji se iz više tematskih celina. Sve celine su dizajnirane kao zabavan način komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančen fokus, meditativnu atmosferu, kontrolisano produbljivanje svesnosti, daha i pozicije.

Kroz igru, demonstraciju, objašnjenje, asistencije, primenu klučnih principa i lepotu zajednistva, kurs je dizajniran sa namerom da kroz primenu holističkih tehnika obuhvati, pročisti, osnaži i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića.

Akcenat je na razumevanju, integraciji i balansiranju svih elemenata prakse:
– usvajamo tehniku po tehniku;
– postepeno i paralelno gradimo fizičku i mentalnu fleksibilnost i snagu;
– poklanjanjemo podjednaku pažnju terapeutskim i energetskim efektima prakse i filozofije joge.

Svesnost kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru joga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrisemo sve aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom. Takođe, dinamičan pristup nam pruža moćan pokretački impuls, fizičku i mentalnu snagu i životnu radost.

KLJUČNE TEME:

Neke od ključnih tematskih celina koje će biti obuhvaćene radionicom:

 • telesna svesnost i vitalnost – harmočan odnos gipkosti i snage / terapeutski efekti fizickog aspekta prakse
 • Magični trougao – telo, um i dah
 • Energetska anatomija i evolucija svesti
 • Put balansa – akcija i reakcija
 • Prevencija – redukcija – eliminacija – od simptoma ka uzroku
 • Joga kao filozofija života – na i van prostirke
  i još mnooogo, mnogo toga 🙂

 

O ENERGETSKOJ MEDICINI

Energetska medicina je nauka holističkog zdravlja i svesnog življenja u harmoniji sa prirodom.

Holističko zdravlje odnosi se na harmoničan odnos četiri dimenzije našeg postojanja – fizičko, mentalno, socijalno i duhovno blagostanje. 

Savremeni medicinski sistemi i intervencije napredne genetike uspešno su umanjile preteće faktore i infektivne bolesti. Ipak, moderan čovek često je otuđen od samog sebe, suočen je sa poražavajućim uticajem doživlaja sveopšteg pritiska i stresa koji posredstvom psihosomatskih poremećaja, autoimunih i degenerativnih oboljenja narušava, i polako ali sigurno degradira ljudski duh.

Skup terapijskih postupaka i tehnika otvara nam vrata ka beskrajnom potencijalu na putovanju do vibrantnog zdravlja. Primena meditativnih i energetsih tehnikala pruža nam podršku i smernice na putu ozdravljenja, podizanja nivoa svesti i lične duhovne evolucije razumevanjem unutrašnje dinamike i postepenom promenom dotadašnih životnih obrazaca.

 

 

O AŠTANGA JOGI


Joga, kao drevna filozofska i praktična disciplina, satkana od osam nivoa duhovne prakse, pomaže nam da proširimo svesnost, unapredimo fokus, vitalnost, otvorenost, gipkost i snagu. I to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca! 

Aštanga joga u doslovnom prevodu znači osmostruka ili osmokraka joga – kako je zapisano u Patanđalijevim Joga Sutrama – to je put unutrašnjeg pročišćenja koji se sastoji od osam nivoa duhovne prakse.

Iako ne postoji opšta saglasnost u definisanju Joge, može biti da je među najtačnijima ona koja glasi da je suština joge osevšćivanje, pročišćenje, suptilna kontrola, jačanje i, u izvesnom smislu, prevazilaženje uma. – “Yogas Chitta Vritti Nirodha”. (Sutra 1:2)

Istinska Joga svom osnovnom zadatku negovanja duše pristupa preko tela, ali tu svoju misiju ne završava. Fizičko blagostanje je sekundarna dobit, a iskustvo mira i radosti nešto što teško može biti obuhvaćeno rečima.
O CHANDRA YOGA STUDIU

Chandra Joga studio je holistički prostor koji punih 8 godina diše i kuca u srcu Niša, i podstiče nas da prepoznamo, izaberemo i slavimo lepotu,  hrabrost, mudre odluke i smele korake ka autentičnim načinima do srećanog, ispunjenog i smislenog života.

Naša namera je da obezbedimo pristupe koji obuhvataju fizički, mentalno – emocionalni i duhovni segment i da pružimo alate koji bi na holistički način edukovali, podržali i oplemenili život svakog člana Chandra porodice. Da se povežemo, podelimo dragocena znanja koja nam menjaju perspektivu i donose drugačije razumevanje života, ljubavi, voljenja, služenja, slobode, i privilegiju da govorimo iz srca o onome što učimo i primenjujemo.

Delimo moćne tehnike koje nam otvaraju ona nevidljiva vrata beskrajnog potencijala i stvaraju povoljnu klimu za buđenje, rast i transformaciju.

*

U Chandra Yoga Studiu se poštuje drevni joga metod, godinama predano usvajan na samom izvoru – u Mysoru (Indija) K. Patthabbi Jois istraživačkom institutu KPJAYI (ashtanga yoga research institute)., gde Taša stiče zvaničnu Autorizaciju za podučavanje.
Individualizovani pristup i sigurne, stabilne i ugodne asistencije pomažu polaznicima da usvoje predviđene tehnike, prodube asane, nežno prekorače granice tela i uma i dovedu vlastitu praksu na viši nivo. Primena autentičnog metoda, takođe, dovodi do maksimizacije terapeutskih učinaka (fizičkih, mentalnih, energetskih).

 

O AUTORU KURSA

Taša Nikolić učiteljica joge i meditacije, praktičar različitih energetskih isceljujućih modaliteta. Po formalnom obrazovanju je sociolog, a po srcu zaljubljenik u život, prirodu i istraživačka putovanja.

Put podučavanja joge započinje 2010. nakon završene edukacije i stečene sertifikacije u okviru Vidya Yoga škole Dragana Lončara, otvaranjem Chandra Joga centra u Nišu.
Njena ideja je da najpre usvoji, primeni i podeli znanja Energetske Medicine i joge kao duhovne, filozofske i praktične discipline, kroz niz jednostavnih, svakodnevnih, transformativnih koraka. To je poslednjih 10ak godina činila kroz predavanja, radionice i različite inividualne i grupne programe u renomiranim holistickim centrima širom Evrope, na Tajlandu, u Indii i Indoneziji.

Veruje u moć promene kroz timski rad i lepotu zajedništva.

Više detalja: www.natashanikolic.com

 

 

PRIJAVA:

Zbog velikog interesovanja i ograničenog broja polaznika-ca, molimo sve zainteresvane da se jave i putem maila tasa.yoga@gmail.com.
Pre početka programa neophodno je izvršiti regitraciju i uplatu, najkasnije do 06.3. u cilju blagovremene organizacije kursa.

Rad u malim grupama, radi intimne atmosfere i kvalitetnog rada (minimalan broj polaznika – ca 10, max 15).

Kurs traje 8 nedelja, tokom marta i aprila 2019.

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u popodnevnim satima, u trajanju po 90min. Tačni termini će uskoro biti objavljeni.

Namera kursa je vođenje kroz opisani proces i pružanje alata svakom polazniku – ci za kasniju samostalnu primenu ili dublji zajednički nastavak rada.

Ovakav pristup nam omogućava da na najnežniji i najefikasnii način prekoračimo telesna i mentalna ograničenja, i dovedemo svoju praksu i kvalitet života na viši nivo.

Prijave su u toku!

Za prijave i dodatne informacije pišite nam na tasa.yoga@gmail.com. ili posetite:
www.natashanikolic.com

Radujemo se prilici da učimo i rastemo zajedno!
Dobro nam došli!

 

Namaste!

 

Buđenje - početni program

read next

Join event