Chakra Sadhana ~ prolećna sezona

mart - maj 2021.

utorak & četvrtak 17.30 - 19h

Online susreti

- not specified -

U susret 11. prolećnoj sezoni!

Sadhana je predana duhovna praksa,
intimni susret za Sobom,
sve što činimo srcem
za najviše Dobro svih.

Za sve sladokusce i ljubitelje suptilnog:
SEDMONEDELJNI HOLISTIČKI PROGRAM: Chakra Sadhana

U susret prolećnoj sezoni, otvaramo virtuelna vrata i želimo toplu dobrodošlicu svim ljudima dobre volje i mekog srca, zainteresovanim za filozofiju zdravog života kroz praksu Joge i tehnike Energetske medicine, u utorak, 23. marta!

O ČEMU JE REČ?

Autorski program ‘Chakra Sadhana’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg učenja, prakse, grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje.

TEMELJI PRISTUPA

Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera.

SVESNOST kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru joga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrisemo različite aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom. Dinamičan pristup nam pruža moćan pokretački impuls, fizičku i mentalnu snagu i, najzad, pomaže da rasplamsamo izvornu životnu radost.

PROGRAM KURSA

Kurs se sastoji se iz sedam tematskih celina koje se obrađujuju u formi dinamičnih, iskustvenih radionica. Svaka od njih dizajnirana je kao specifičan vid komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančen fokus, meditativnu atmosferu, primenu energetskih tehnika i kontemplativnih refleksija.

Ključne teme i sedam nivoa svesnosti

• STABILNOST: ukorenjen život;
• SLATKOĆA: kreativan život;
• OPTIMIZAM: herojski život;
• OPRAŠTANJE: ljubavlju nadahnut život;
• ISTINA: autentičan život;
• SPOZNAJA: vizionarski život;
• JEDINSTVOblagosloven život.

Akcenat je na razumevanju, balansiranju i integraciji različitih elemenata prakse, kretanjem duž naše energetske vertikale od prvog do sedmog psihičkog centra – iz nedelje u nedelju, usvajajući tehniku po tehniku. Kroz igru, demonstraciju, kontemplativne smernice, primenu klučnih principa i lepotu zajednistva, kurs je osmišljen sa namerom da obuhvati i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića.

Dobrodošli na uzbudljiv i osnažujuć proces svakodnevnog rasta i postepenog preobražaja. Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca!

REALIZACIJA KURSA

Program traje 7 nedelja, od marta do maja  2021.

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju po 90min, utorkom i četvrtkom od 17.30.

Namera kursa je vođenje kroz opisani proces i pružanje alata svakoj polaznici/ku za kasniju samostalnu primenu ili dublji nastavak rada.

Vaša sigurnost je na prvom mestu. U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama i u susret vašim predlozima, ceo program će se realizovati u našoj online učionici.
*Ukoliko to okolnosti budu dozvoljavale, drugi deo prolećne sezone (po završetku Chakra Sadhane) nastojaću da održim u formi uživo susreta. Po povratku u studio, na žalost, ne bih smela da obećam da ću biti u prilici da vam obezbedim mesto u uživo susretima. Vanredne okolnosti su zatekle sve nas i obim posla poslednjih meseci često prevazilazi moje i kapacitete studia. Uverena sam da ćete pravilno shvatiti pomenute razloge i zahvaljujem vam se na poverenju i razumevanju.

PRIJAVA:

Kurs obuhvata 14 online susreta u trajanju od po 90minuta. Skupa, to iznosi preko 20 sati zajedničkog transformativnog rada, oplemenjenog moćnim alatima.

Zbog ograničenog broja polaznica/ka, molimo sve zainteresvane da se blagovremeno jave putem maila tasa.yoga@gmail.com.
Rad u malim grupama radi kvalitetnog rada i intimne atmosfere.VAŽNO:


Ljubazno Vas molim da se pre pristupanja programu upoznate sa detaljima kursa i načina rada kako bi vam bilo što prijatnije i uzajamna saradnja što uspešnija.
Nastojim da unapredim sadržaje u skladu sa vašim predlozima i potrebama, i da se posvetim odabranom krugu ljudi koji je zaista spreman za posvećenu sadhanu. Drugim rečima, negujemo duh zajednice i delimo znanja temeljno i sitematično. Ovaj poduhvat je moćan i nije za svakoga u svakom trenutku. U tom smislu,  ohrabrujem Vas da iskreno prepoznate da li ste spremni da se zaista posvetite radu tokom narednih meseci.

Takođe, ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja programu – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.


Program sam razvijala za vas sa mnogo ljubavi i pažnje i neizmerno se radujem nastavku deljenja kroz predstojeću joga sezonu!

 

Sadhana je tu da nas podrži i ohrabri.
Da nam se nađe u onim danima kada nam se čini kao da ništa ne funkcioniše.
Da nas uzemlji kada osećamo da je život na našoj strani i da letimo na krilima entuzijazma.
Da nas umiri, i podseti da budemo blagi prema sebi.
Da nas uputi na moć nežnosti.
Da nam pomogne da još malo porastemo.
Da bude tihi saputnik kroz čudesnu životnu avanturu.
Za jedan svesni, radosni, kreativni kolektiv!

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Ukoliko vam je materijal koristan i smatrate ga vrednim deljenja,
pozovite svoje prijatelje da nam se pridruže.
Negujmo naše pleme svesnosti i ljubavi!

Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti, podleže kršenju autorskih prava.

Holistički program: Chandra Sadhana – sledeći nivo!

read next

Join event