Holistički program: Chandra Sadhana – sledeći nivo!

maj - jul 2021.

utorak & četvrtak 5.50, sreda 17.30

- not specified -

- not specified -

SEDMONEDELJNI HOLISTIČKI PROGRAM:
Chakra Sadhana

U susret vašim predlozima, otvaramo virtuelna vrata i želimo toplu dobrodošlicu svim ljudima dobre volje i mekog srca, zainteresovanim za filozofiju zdravog života kroz praksu Joge i tehnike Energetske medicine, u utorak, 18. maja!

U okviru 11. prolećne sezone, za sve sladokusce i ljubitelje suptilnog
Iskustvene – dinamične – kreativne – radionice po meri bića

Ukoliko ste POČETNIK/CA – dobro nam došli!

Možete očekivati detaljna objašnjenja, alternativne varijante položaja i ohrabrenje da sve vreme pažljivo osluškujete unutrašnji kompas. Drugim rečima, mada će vas materijali povremeno izazvati u cilju rasta, pozivam vas da u svakom trenutku krojite praksu u skladu sa svojim potrebama, namerama i kapacitetima – ni manje ni više od onoga što možete i što vam je zaista potrebno.
U svakom slučaju, šta god da činimo, unutar i izvan formalnih okvira duhovne prakse, težimo zlatnoj sredini – ni tromo, ni agresivno, ni pospano, ni napeto: stanje joge ogleda se u tom finom prepoznavanju suptilnih potreba vašeg bića.

Ukoliko ste ISKUSNIJI JOGIN/NA – dobro nam došli nazad!
Idemo korak dalje, otiskujemo se u unutrašnja prostranstva uz dobre, stare alate svesnosti i dodatno oplemenjen program. Do sada ste već verovatno mnogo puta čuli i uvideli da je reč o procesu koji se gotovo neprekidno nadograđuje i produbljuje, sloj po sloj, dah po dah.
Kao i uvek, ponudiću vam izazovnije varijante predviđenih tehnika uz nežni poziv da nastavite da se konsultujete sa unutrašnjim učiteljem. Otvaramo novi krug tokom kojeg utvrđujemo gradivo i idemo korak dalje!

Vrednost putovanja se ne ogleda u prikupljanju velike količine informacija, već u iskustvenom sticanju uvida; lekovitost procesa se ne sastoji u besprekornom ovladavanju određenim tehnikama, već u intimnom procesu pretakanja efekata duhovne prakse u svakodnevni život.  


Dragi Chandra entuzijasti, u nastavku se možete detaljno informisati o programu, načinu rada, tematskim celinama, potencijalnim zdravstvenim ograničenjima i promotivnoj akciji. Ljubazno vas molim da se pre pristupanja programu upoznate sa detaljima kursa kako bi vam bilo što prijatnije i uzajamna saradnja što uspešnija.

PROGRAM
Kurs se sastoji se iz sedam tematskih celina koje se obrađuju u formi dinamičnih, iskustvenih radionica. Svaka od njih dizajnirana je kao specifičan vid komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančan fokus, meditativnu atmosferu, primenu energetskih tehnika i kontemplativnih refleksija. Dinamičan pristup nam pruža moćan pokretački impuls, fizičku i mentalnu snagu i, najzad, pomaže da rasplamsamo izvornu životnu radost.
Mada je optimalno da se iskustveno proradi svaki psihički centar, u skladu sa individualnim potrebama i sklonostima, možete se priključiti celom programu ili pojedinačnim radionicama na izabranu temu.

O ČEMU JE TAČNO REČ?
Autorski program ‘Chakra Sadhana’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg učenja, prakse, grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje. Prvi put se u formi interaktive radionice održao 2011. a od tada se razvijao, zazrevao i bivao dopunjen principima kontemplativnih tradicija i alatima Energetske medicine. Program se kontinuirano usavršava, kako bi uhvatio korak sa našom individualnom i kolektivnom evolucijom.

TEMELJI PRISTUPA
Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera kroz kombinaciju joge i energetske medicine.

TEMATSKE CELINE
ključne teme i sedam nivoa svesnosti

  • SPOZNAJA: vizionarski život;
  • STABILNOST: ukorenjen život;
  • SLATKOĆA: kreativan život;
  • OPTIMIZAM: herojski život;
  • OPRAŠTANJE: ljubavlju nadahnut život;
  • ISTINA: autentičan život;
  • JEDINSTVOblagosloven život.

SVESNOST kao glavni instrument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrišemo različite aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom.

REALIZACIJA ONLINE KURSA
Program traje 7 nedelja, od maja do jula 2021, u našoj virtuelnoj učionici.
Program će se sprovoditi u formi tematskih jutarnjih susreta, utorkom i četvrtkom u 5.50 (po 40 do 50 minuta), i u popodnevnom terminu sredom u 17.30 (80 do 90minuta).
Svi časovi se sprovode uživo (u realnom vremenu) kako biste dobili adekvatno vođstvo ali i podršku zajednice koja učestvuje u istom procesu.

SVETA JUTRA
U nameri da ostvarimo svoj potencijal, neretko prenebregavamo jednostavne stvari koje nam je priroda namenila. Kvalitet sna, vreme buđenja i način na koji provodimo prve jutarnje sate zaista utiču na sve aspekte života. Drugim rečima, iako je za većinu nas dan već pun i „jedva se sve stiže”, dobra vest se ogleda u činjenici da na raspolaganju uvek imamo jutra – tiha, spora, sveta. Stare civilizacije su već sve znale – Brahma muhurtha ili vreme bogova: koji sat pre svitanja je vreme kada se istina otvara i sloboda otelotvoruje pred očima budnog posmatrača. Vedska literatura tome pridružuje i jedan metafizički aspekt, no o tome nekom drugom prilikom.

Namera kursa je vođenje kroz opisani proces i pružanje alata svakoj polaznici/ku za kasniju samostalnu primenu ili dublji nastavak rada.

ONLINE UČIONICA
Vaša sigurnost je na prvom mestu. U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama i u susret vašim predlozima, ceo program će se realizovati u našoj online učionici.

PRIJAVA:
Kurs obuhvata 21 online susret. Skupa, to iznosi preko 20 sati zajedničkog transformativnog rada, oplemenjenog moćnim alatima sinergije joge i energetske medicine.

PROŠIRIMO LUNARNU ZAJEDNICU
Pozovite svoje prijatelje da nam se pridruže i ostvarite 50% popusta (u odnosu na regularnu cenu programa).
Online susreti nam omogućavaju da proširimo našu zajednicu i dosegnemo dalje – da se povežemo sa svim ljudima dobre volje i mekog srca, spremnim da osnaže sebe i podignu kvalitet svog života na viši nivo.
*Promotivna akcija se odnosi na prikljuenje novih članova.

VAŽNO:
Ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja programu – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.

Ljubazno Vas molim da se pre pristupanja programu upoznate sa detaljima kursa i načina rada kako bi vam bilo što prijatnije i uzajamna saradnja što uspešnija.

Nastojim da unapredim sadržaje u skladu sa vašim predlozima i potrebama, i da se posvetim odabranom krugu ljudi koji je zaista spreman za posvećenu sadhanu. Drugim rečima, negujemo duh zajednice i delimo znanja temeljno i sitematično. Ovaj poduhvat je moćan i nije za svakoga u svakom trenutku. U tom smislu,  ohrabrujem Vas da iskreno prepoznate da li ste spremni da se zaista posvetite radu tokom narednih meseci.

Zbog ograničenog broja polaznica/ka, molimo sve zainteresvane da se blagovremeno jave putem maila tasa.yoga@gmail.com.

*Ukoliko to okolnosti budu dozvoljavale, naredne programe (po završetku Chakra Sadhane) nastojaću da održim u formi uživo susreta. Po povratku u studio izvesno je da, na žalost, neću biti u prilici da svima obezbedim mesto u uživo susretima. Vanredne okolnosti su zatekle sve nas i obim posla poslednjih meseci često prevazilazi moje i kapacitete studia. Uverena sam da ćete pravilno shvatiti pomenute razloge i zahvaljujem vam se na poverenju i razumevanju.


Sadhana je predana duhovna praksa,
intimni susret za Sobom,
sve što činimo srcem
za najviše Dobro svih.


Program sam razvijala za vas sa mnogo ljubavi i pažnje i neizmerno se radujem nastavku deljenja kroz predstojeće susrete!

Za jedan svesni, radosni, kreativni kolektiv!

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Ukoliko vam je materijal koristan i smatrate ga vrednim deljenja,
pozovite svoje prijatelje da nam se pridruže.
Negujmo naše pleme svesnosti i ljubavi!

Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti, podleže kršenju autorskih prava.

Iskustvena radionica: SPOZNAJA - vizionarski život

read next