Buđenje ~ jutarnji joga program

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

~idealan način da podesimo naš unutrašnji kompas i uživamo u tihim jutarnjim trenucima pre nego što uplovimo u dinamičan dan~

 

Dobro jutro!
Početak dana je vreme kada smo mentalno najrasterećeniji, naši digestivni organi pročiščeni a telo odmorno i spremno za pokret. Jutarnja joga je tu da nas lagano razbudi, razdrma, energizuje, osnaži, podstakne mentalnu jasnoću i podesiti ton za fantastičan dan pred nama!

Drevna učenja ističu značaj jutarnjih rituala – dragocenih načina da se u miru posvetimo sebi, trasiramo tok dana, preispitamo svoje motive i upitimo moćne namere u susret životu.
Na praktičnom nivou, jutarnja praksa usmerena je ka laganom buđenju tela i uma kroz meditativnu atmosferu, fokusirano disanje, mekane pokrete i energične sekvence koje grade unutrašnju toplotu, prošišćuju meridijane i balansiraju suptilno telo, pripremajući nas za visok i stabilan energetki nivo tokom čitavog dana. Praksa nas podstiče da osvestimo lepotu i moć svežeg početka, da se mentalno i emocionalno pripremimo za svakodnevne aktivnosti.
Sa duhovnog aspekta, jutro nam pruža mogućnost da sagledamo život u okrepljenom telu i kroz svežu perspektivu, da internalizujemo proces transformacije tame u svetlost i da iskusimo meditativne trenutke slatkog mira… Priliku da osvestimo autentičnu unutrašnju moć, udahemo beskrajne mogućnosti i pažljivo izaberemo čemu posvećujemo svoju energiju.

Na simboličan način može se reći da Joga jeste jedinstvena vrsta Buđenja te je ovo odlična prilika da se povežemo sa kreativnom energijom jutra, aktiviramo sunčevu snagu i iskusimo transformativni potencijal jutarnjih rituala.
Kako divan način da započnemo dan, zar ne?

 

PRIJAVA:

Zbog velikog interesovanja i ograničenog broja polaznika-ca, molimo sve zainteresvane da se jave putem maila tasa.yoga@gmail.com

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u popodnevnim satima. Tačni termini će uskoro biti objavljeni.Rad u malim grupama, radi intimne atmosfere i kvalitetnog rada (minimalan broj polaznika – ca 8, max 15). Ovakav pristup nam omogućava da na najnežniji i najefikasniji način prekoračimo telesna i mentalna ograničenja i dovedemo svoju praksu i kvalitet života na viši nivo.
Časovi su interaktivnog karaktera, otvoreni za sve ljude dobre volje, osmišljeni tako da budu dostupni i osobama bez predhodnog joga iskustva. 

Pre početka programa neophodno je izvršiti regitraciju i uplatu, najkasnije do 7.9. u cilju blagovremene organizacije kursa.

Stojimo vam na raspolaganju za dodatna pitanja.

Radujemo se prilici da učimo i rastemo zajedno!

Pridružite nam se da zajedno generišemo i pošaljemo dobru energiju,
da otvorenog srca i zahvalnog duha primimo beskrajne blagoslove za uzvrat!   

Dobro nam došli!

O "novoj" duhovnosti - predavanje zen monaha Okvang Sunjim-a

read next