Anatomija hrabrosti ~ iskustvena radionica

5. jul 2020

18.30

- not specified -

- not specified -

V e š t i n a    s v e s n o g    p r e p o r o d a
Novi ciklus iskustvenih radionica

 

Tajna slobode počiva u hrabrosti.
Perikle

Dragi ljudi, evo nas na novoj životnoj rasksnici.  Divna i zastrašujuća, uzbudljiva i sa neizbvesnim ishodom. Mnogo toga je isplivalo na površinu tokom prethodnog perioda, pregršt ideja o promeni i boljem svetu. Ipak, nismo sasvim sigurni kako ih zaista realizovati u vlastitom iskustvu i kako svesno živeti – ne samo promišljati – tu slatku ideju slobode.

Ohrabrujem vas da se pridružite ovom zajedničkom poduhvatu – vreme je da prenesemo stečene uvide na teren svakodnevnog života. Vreme je da vežbamo hrabrost.


ANATOMIJA HRABROSTI ~ iskustvena radionica

 

NAMERA SUSRETA

Primarna namera susreta je da istražimo ideju ličnog preporoda kao intimni poduhvat,  kreativni proces i duhovno iskustvo. Kroz set praktičnih koraka i refleksivnih smernica, nastojimo da razumemo prirodu unutrašnje dinamike i iskusimo snagu svesnog življenja – na način koji doprinosi promišljenim odlukama, kvalitetnijim izborima i slobodnijem životu.
Sve to nam
 pruža višestruki oslonac unutar nas samih pomažući nam da krojimo vlastito iskustvo po meri istinskih potreba i htenja.

 

TOK PROCESA

Pažljivo odabrane teme i tehnike isceljujućeg procesa koje se podjednako oslanjaju na Filozofiju i praksu joge i Energetske medicine nam, takođe, omogućavaju da lakše i efikasnije spoznamo i podelimo naše unutrašnje snage, darove i talente. I sve to na način koji je lekovit kako za nas same tako i za druge ‘učesnike’ naših života. Za dobrobit pojedinca ali i svesnog, mudrog, kreativnog kolektiva.

Intospektivno istraživanje
Kroz intospektivno istraživanje emocionalne dinamike i pranične anatomije, suptilno usmeravanje procesa i podršku zajedništva, energetsko-meditativnim metodama, tehnikama disanja i telesnim pozicijama nastojimo da prepoznamo i preobrazimo unutrašnje sadržaje kojima osiromašujemo vlastiti život.

 

KLJUČNA IDEJA RADIONICE

Na radionici vas očekuje vođenje kroz opisani isceljujući proces i pružanje alata svakom polazniku-ci za kasniju samostalnu primenu.

Iskustvenu radionicu zakazujemo za nedelju, 5. jul, u želji da iskoristimo potento vreme punog meseca i čuvenog praznika Guru Purnima* kako bismo kroz postepeno usvajanje veštine svesnog preporoda zajedno obeležavajući triumf svetlosti i povratak celovitosti.

*Drevnim jogijima nije bilo dozvoljeno zadržavanje u istom mestu duže od tri dana – to je trebalo da ih spreči ‘vezivanja’ za ljude i stvari, što bi bila ozbiljna prepreka na njihovom duhovnom putu. Kako indijsko leto i vreme monsuna zbog obilnih padavina nije bilo blagonaklono vreme za nomadski život, tragaoci bi se u tom periodu privremeno skućili nastojavši da tada integrišu i praktično primene usvojena znanja.
S obzirom na to da su se azijski narodi upravljali mesečevim ciklusom, Guru Purnima bi se kalendarski svake godine pao u različito vreme, uvek na dan punog meseca. Time bi i simbolično bila obeležena težnja ka punoći, rastu do potpune ekspanzije, (samo)spoznaje, slobode dok slavimo izvor, prapočetak. Kada budimo unutrašnjeg učitelja.

 

PRIJAVA:

Važno:
Usled aktuelne situacije i zdravstvenih upozorenja, radi što bezbednije realizacije radionice susret ćemo organizovati u online formi putem Zoom platforme.
Bez obzira na mogućnost učešća većeg broja zainteresovanih, zbog prirode i kvaliteta energetskog rada maksimalan broj polaznika je 10.  

Zbog bolje organizacije radionice, ljubazno vas molimo da se blagovremeno prijavite putem maila: tasa.yoga@gmail.com.

Prijave su u toku!

Stojim vam na raspolaganju za eventualne dileme i radujem se zajedničkoj avanturi.

 

 

Dobro mi došli!

Od srca srcu, za najviše Dobro svih nas!

Umetnost malih koraka

read next