HOLISTIČKI JOGA PROGRAM: Chakra ekspres (jun / jul 2022.)

Jun - jul 2022.

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Chakra Sadhana je predana duhovna praksa,
intimni susret za Sobom,
sve što činimo srcem
za najviše Dobro svih.

Za sve sladokusce i ljubitelje suptilnog:
HOLISTIČKI PROGRAM: Chakra Sadhana

Otvaramo virtuelna vrata i želimo toplu dobrodošlicu svim ljudima dobre volje i mekog srca, zainteresovanim za filozofiju zdravog života. Kroz praksu Joge i tehnike Energetske medicine, na novo putovanje krečemo u četvrtak, 10. marta!


U nastavku vas očekuju detalji o Holističkom programu
i realizaciji tematskih celina u okviru njega.

U cilju što uspešnije saradnje, ljubazno vas molim da se upoznate sa ključnim smernicama i da oslušnete svoje potrebe i namere kako bismo zajedno našli odgovarajući (optimalan) pristup. 


 

O ČEMU JE REČ?

Autorski program ‘Chakra Sadhana’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje.

TEMELJI PRISTUPA i individualizacija prakse

Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera.

SVESNOST kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru joga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrisemo različite aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom.

Dinamičan pristup nam pruža moćan pokretački impuls, fizičku i mentalnu snagu i, najzad, pomaže da rasplamsamo izvornu životnu radost.

HOLISTIČKI MODEL: izbor sadržaja koji oplemenjujue sve nivoe bića.

Programi su osmišljeni tako da omoguće svim polaznicima da na što jednostavniji i delotvorniji način postepeno integrišu i primene usvojeno znanje u svakodnevnom životu – kao poligon do dugoročnu promenu i sveopšte unapređenje zdravlja i kvaliteta života.

PROGRAM KURSA

Dobrodošli na uzbudljiv i osnažujući proces svakodnevnog rasta i postepenog preobražaja. Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca!

Popodnevni časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 80ak min, utorkom i četvrtkom od 18.15.

Kursevi se sastoje iz sedam tematskih celina koje se obrađujuju u formi dinamičnih susreta. Svaki od njih dizajniran je kao specifičan vid komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančen fokus, meditativnu atmosferu, primenu energetskih tehnika i kontemplativnih refleksija.

Kao i do sada, u pitanju je sedam energetskih celina koje svaki put obrađujemo na malo drugačiji način. Starim, dobrim tehnikama, pridružujemo i neke nove alate koji mogu podići nivo svesnosti i pojačati efekte prakse. Dinamično, kreativno i meditativno.

Ključne teme i sedam nivoa svesnosti

• SPOZNAJA: vizionarski život  ja VIDIM;
• STABILNOST:
 ukorenjen život – ja JESAM;
• SLATKOĆA: kreativan život – ja OSEĆAM;
• OPTIMIZAM: herojski život – ja ČINIM;
• OPRAŠTANJE: ljubavlju nadahnut život – ja VOLIM;
• ISTINA: autentičan život – ja GOVORIM;
• JEDINSTVOblagosloven život – ja ZNAM.

U okviru svake teme pažnju posvećujemo korespodentnim telesnim funkcijama, emotivnim stanjima i psihičkim potrebama. Kroz igru, demonstraciju, kontemplativne smernice, primenu klučnih principa i lepotu zajedništva, kurs je osmišljen sa namerom da obuhvati i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića – iz nedelje u nedelju, usvajajući tehniku po tehniku.

Premda deskripcija može donekle da je približi, glavni trik je da je uživo upoznate – promišljanje može delovati primamljivo, čitanje knjiga na tu temu korisno, no tehnike deluju tek kroz iskustvenu primenu. 😉

REALIZACIJA KURSA

Program traje 5 nedelja, od 21.juna (Svetski dan joge i početak leta!😇) do 19. jul 2022. godine kroz sledeću dinamiku:

Kalendar susreta: 21. 23. 28. i 30. jun, 05. 12. 14. 19. jul.

Časovi se održavaju u realnom vremenu uz uživo prenos i eventualnu korekciju termina uoči praznika i kako kurs odmiče – u skladu sa zajedničkim dogovorom.
Časovi se ne snimaju te je nemoguće naknadno dobiti materijale u slučaju propuštenog časa.

Namera kursa je vođenje kroz opisani proces i pružanje alata svakoj polaznici/ku za samostalnu primenu i/ili dublji nastavak rada.

NEŽNA NAPOMENA:
Za priključenje programu, odnosno bezbedno učešće i maksimalne benefite primenjenih tehnika, neophodno je prethodno iskusvtvo.

VAŽNO: Shodno opštoj zdravstvenoj situaciji i epidemiološkim merama, susreti će se održavati u online učionici. Vaša sigurnost je na prvom mestu.

PRIJAVA I INVESTICIJA
Kurs obuhvata 14 susreta u trajanju od po 80ak minuta.

Reč je o zajedničkom transformativnom radu, oplemenjenom moćnim alatima.

Investicija za učešće u pojedinačnom holističkom programu ‘Chandra Sadhana’ iznosi 8000,00 rsd.

Investicija za stare članove Chandre iznosi 7100,00 rsd.

Investicija za pojedinačni tematski susret iznosi: 800 rsd.

Investicija za učešće u meditativnom delu programa ‘Chandra Sadhana’ iznosi 3500,00 rsd.

PROŠIRIMO LUNARNU ZAJEDNICU
Pozovite svoje prijatelje da nam se pridruže i ostvarite 50% POPUSTA (u odnosu na regularnu cenu programa).
Online susreti nam omogućavaju da proširimo našu zajednicu i dosegnemo dalje – da se povežemo sa svim ljudima dobre volje i mekog srca, spremnim da osnaže sebe i podignu kvalitet svog života na viši nivo.
*Promotivna akcija se odnosi na priključenje novih članova.


Izbor odgovarajućeg pristupa, ili
– gde ima volje ima i načina

Mada je opšta preporuka ravnomerna zastupljenost svih aspekata joga prakse, telesnog, jednako kao i meditativnog i energetskog, različite životne okolnosti mogu da nas u tome privremeno spreče (zdravstveno stanje koje iziskuje mirovanje, održavanje trudnoće, određeno medikametozna terapija i sl.). Iz tog razloga, otvara se opcija priključenja samo meditativnom delu programa – kao potpuno bezbednom a delotvornom načinu negovanja sebe. 


Zbog ograničenog broja polaznica/ka, molimo sve zainteresvane da se blagovremeno jave putem maila tasa.yoga@gmail.com.
Rad u malim grupama radi kvalitetnog rada i intimne atmosfere.VAŽNO:

Ljubazno Vas molim da se pre pristupanja programu upoznate sa detaljima kursa i načina rada kako bi vam bilo što prijatnije i uzajamna saradnja što uspešnija.
Nastojim da unapredim sadržaje u skladu sa vašim predlozima i potrebama, i da se posvetim odabranom krugu ljudi koji je zaista spreman za posvećenu sadhanu. Drugim rečima, negujemo duh zajednice i delimo znanja temeljno i sistematično. Ovaj poduhvat je moćan i nije za svakoga u svakom trenutku. U tom smislu,  ohrabrujem Vas da iskreno prepoznate da li ste spremni da se zaista posvetite radu tokom narednih meseci.

Takođe, ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja programu – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.


Sadhana je tu da nas podrži i ohrabri.
Da nam se nađe u onim danima kada nam se čini kao da ništa ne funkcioniše.
Da nas uzemlji kada osećamo da je život na našoj strani i da letimo na krilima entuzijazma.
Da nas umiri, i podseti da budemo blagi prema sebi.
Da nas uputi na moć nežnosti.
Da nam pomogne da još malo porastemo.
Da bude tihi saputnik kroz čudesnu životnu avanturu.
Za jedan svesni, radosni, kreativni kolektiv!

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Ukoliko vam je materijal koristan i smatrate ga vrednim deljenja,
pozovite svoje prijatelje da nam se pridruže.
Negujmo naše pleme svesnosti i ljubavi!

Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti,
podleže kršenju autorskih prava.

HOLISTIČKI JOGA PROGRAM: Chakra Sadhana (jesenja sezona 2022.)

read next