Filozofija i praksa Aštanga Joge – Centar Lotos, Beograd

5.11.2017.

- not specified -

Centar Lotos, Beograd, Srbija

- not specified -

Radionica Aštanga Joge sa Tašom Nikolić
Autorizovanom učiteljicom Ashtanga Vinyasa Yoge u tradiciji S. K. Pattabhi Jois-a (KPJAY Institut, Mysore, Indija)

Na radionici nas očekuje druženje sa Ashtanga Vinyasa Yogom u tradiciji S. K. Pattabhi Jois-a kroz postepeno usvajanja osnovnih koraka na putu Ashtanga joge.

 

Ashtanga joga je filozofska i praktična disciplina sačinjena od osam nivoa duhovne prakse. Metod Aštanga joge budi unutrašnju vatru, čisti i okrepljuje čitavo telo, umiruje i osnažuje um i povećava naš kapacitet da kroz život koračamo svesno i radosno.

Ovo je uzbudljiv i osnažujuć procesa svakodnevnog i  postepenog progresa.
Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca..!

Dodjite da se igramo, istražujemo, opustimo i da se pobrinemo za sebe na kreativan i negujući i način! Uskladimo se sa energijom namere i radosno zakoračimo u novi ciklus!

 

 

Program:
9h Ashtanga vođeni čas
Meditativno putovanje kroz Primarnu seriju

Primarna serija – Yoga Chikitsa podrazumeva sekvencijalni redosled položaja i tehnika koje postepeno i paralelno grade fizičku i mentalnu fleksibilnost i snagu.

Akcenat je na razumevanju, integraciji i balansiranju svih elemenata prakse. Ovakav pristup nam omogućava da na najnežniji način prekoračili telesna i mentalna organičenja, i dovedemo vlastitu praksu na viši nivo, koračajući kroz život svesno i radosno.

14h – 17h Tematska, interaktivna radionica

Svesnost kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru Aštanga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrisemo sve aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom.

Radionica je namenjena i dostupna kako početnicima, tako i iskusnim jogijima/nama koje žele da prodube svoje iskustvo i razumevanje sebe kroz praksu.

U pauzi pevanje bađana i kirtana

 

Joga Centar Lotos
Aleksandra Dubčeka 28 d, Zemun, Beograd
Info i prijave:
Laza +381 64 25 03 116
Taša +381 63 11 22 818

(Prijave do 29.10.2017.)

Cena:
Cela radionica 40e
Za stalne članove centra 20e

Vođeni čas 20e
Tematska radionica 25e

Opcioni kvalitetan vegetarijanski obrok (Tika Taka) 450din


*u zavisnosti od broja prijavljenih učesnika, mogućnost promene lokacije

 

www.joga-beograd.org.rs

Otvaranje prolećne joga sezone

read next