Dvodnevna radionica Ashtanga vinyasa yoge u Beogradu

19 - 20.11.2016.

- not specified -

Ashtanga Yoga Chikitsa Shala

- not specified -

Dvodnevna radionica Ashtanga vinyasa yoge sa Natašom Nikolić, autorizovanom učiteljicom I nivoa u tradiciji Sri K. Pattabhi Joisa i Sri R. Sharat Joisa.

Radionica je otvorena za vežbače svih nivoa, kako za iskusnije, tako i za početnike.

RASPORED I SATNICA:

SUBOTA, 19. NOVEMBAR

10:00-12:00 – Mysore čas
Individualizovani pristup i sigurne, stabilne i ugodne asistencije pomažu polaznicima da usvoje predviđene tehnike, prodube asane, prekorače granice tela i uma i dovedu vlastitu praksu na viši stupanj. Primena autentičnog metoda, takođe, dovodi do maksimizacije terapeutskih učinaka (fizičkih, mentalnih, energetskih).

16:00-18:00 – tematski čas

Demonstracija, objašnjenje i primena ključnih principa koji nam pomažu da razvijemo telesnu svesnost, poboljšamo fokus, da postepeno i paralelno radimo na gipkosti i snazi kako bi uspostavili suptilnu kontrolu nad telesnim procesima dok istovremeno odmaramo, umirujemo i osnažujemo um. Imaćemo priliku da usvojimo osnovnu tehniku disanja ali i da se upoznamo sa principima sinhronizacije pokreta sa dahom u samoj praksi, adekvatnim telesnim pozicioniranjem i odgovarajućim ritmičnim kretanjem kroz stojeće sekvence. Svaki korak nas postepeno distancira od spoljnog sveta i svega što smo sa sobom poneli iz njega, budi unutrašnju, digestivnu vatru, čisti i okrepljuje čitavo telo i povećava naš kapacitet da kroz život koračamo svesno i radosno.

NEDELJA, 20. NOVEMBAR

10:00-12:00 – Mysore čas
Individualizovani pristup i sigurne, stabilne i ugodne asistencije pomažu polaznicima da usvoje predviđene tehnike, prodube asane, prekorače granice tela i uma i dovedu vlastitu praksu na viši stupanj. Primena autentičnog metoda, takođe, dovodi do maksimizacije terapeutskih učinaka (fizičkih, mentalnih, energetskih).

16:00-18:00 – tematski čas

Nastavak Astanga druženja kroz balansiranje i intergaciju svih komponenata prakse – podjednako važan energetski i meditativni aspekt prakse.

Drugi deo radionice će nas uvesti u istraživanje posture tela lociranjem pažnje i prepoznavanja tzv. strateškog mesta delovanja predviđene pozicije, repozicioniranja kičme, ravnomernog distribuiranja pokreta duž celog kičmenog stuba, uz kontrolisano produbljivanje daha i pozicije – kroz sekvencijalni niz telesnih položaja koji ima moćne terapeutske i energetske efekte.

Yoga on and off the mat – svesnost kao glavni instrument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru Ashtanga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrišemo sve aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog života kroz negujući odnos sa sobom.

Neke od ključnih tema:
-Suptilno osnazivanje uma višestrukim fokusiranjem
-Tri komponente procesa posmatranja
-Percepcija bez interpretacije
-Posmatrač kao “tačka oslonca usred promenljive scenografije fizičkog sveta”.

Radionica je osmišljena sa namerom da bude dostupna i razumljiva različitim nivoima (vežbačkog) iskustva, u skladu sa individualnim i grupnim potrebama.

***

Nataša Nikolić je diplomirana sociološkinja, učiteljica joge i meditacije, putnik i tragalac, master Reikia i praktičar različitih energetskih isceljujućih modaliteta. Nataša je autorizovana učiteljica Ashtanga Vinyasa Yoge u tradiciji Sri K. Pattabhi Joisa i Sri R. Sharat Joisa.

Poslednjih desetak godina je imala priliku da uči od nekih mudrih, posvećenih i produhovljenih učitelja, terapeuta i iscelitelja, da stiče vredna znanja putujući kroz različite kulturne, filozofske i duhovne sisteme, sa težnjom da sva ta saznanja integriše i prilagodi potrebama čoveka ovde i sada – na način koji je po meri i ukusu „modernih izazova čovečanstva“.

Njena ideja je da najpre predstavi i podeli jogu kao jednu duhovnu, filozofsku i praktičnu disciplinu, kroz niz jednostavnih, svakodnevnih, transformativnih koraka. Njena namera je da uz praksu svesnosti i fokusirane pažnje i zajedničko, osnažujuće putovanje, iskustveno spoznamo da smo slobodna, mudra i kreativna Bića.

Više o njenom radu možete saznati na www.natashanikolic.com

Na radionici nas očekuje druženje sa Ashtanga Vinyasa Yogom u tradiciji S. K. Pattabhi Jois-a kroz postepeno usvajanja osnovnih koraka na putu Ashtanga joge.

Cena:
Early birds za celu radionicu: 40e
Late birds za celu radionicu: 50e
Pojedinačan Mysore čas: 10e
Pojedinačan tematski čas: 20e

Mesto: Ashtanga Yoga Chikitsa Shala, Rajićeva 3, II sprat

Za više informacija i prijave pišite na info@ashtangayoga.rs
Event: https://www.facebook.com/events/1716786075314272/

Transformativni joga retreat na Tajlandu

read next

Join event