Ciklus interaktivnih radionica ‘Ženski krug’

17. mart - 15- maj 2018.

18 - 21h

Chandra Joga, Niš

- not specified -

“Anatomija ženske Mudrosti…Moći…Vitalnosti…Radosti”

Žene su se od davnina okupljale, negovale, usmeravale, podržavale, isceljivale jedna drugu, usklađujući se na taj način sa vlastitom mudrošću, prirodnim tokovima i lunarnim ritmovima koji značajno utiču i određuju ciklicni karakter i energetske procese žena. 

 

Poremećaji energetskog protoka u drugom i četvtom centru uzroci su brojnih psiholoških, emotivnih i ginekoloških problema kod žena. Energetski zastoj može se očitati kroz spektar emotivnih stanja i telesnih simptoma, a najčešći su – poremećaj menstrualnog ciklusa, PCOS, nagle promene raspoloženja, strah od napuštanja, stid, finansijske poteškoće, frustracija suprotstavljenih životnih uloga, poteškoće u partnerskom odnosu, inhibiranost ili preterana (kompenzatorna) aktivnost.

Zapostavljanje fizičkih, seksualnih i emotivnih potreba kao posledice društvenog programiranja, može se ozbiljno odraziti na naše zdravlje, te osvešćivanje i jačanje kreativnog prostora materice i jajnika – gde se začinje novi odnos, umetničko delo, novi život – može biti od vitalnog značaja.

***

Ciklus ‘Ženski krug’ sastoji se od serije autorskih interaktivnih, tematski povezanih i nezavisnih radionica. Svaka se nadovezuje na predhodnu i dublje uranja u predviđenu tematiku, dok je istovremeno svaka potpuna celina koja nam pomaže da harmonizujemo određeni aspekt bića.
Interaktivni susreti se održavaju jednom do dva puta mesečno u vreme mladog i punog meseca (kada je ženski aspekt najsnažniji).

Za najbolje i dugoročne rezultate preporučuje se ceo serijal, ali je moguće ućestovati i u pojedinačnim susretima koji obiluju praktičnim koracima, tehnikama i uvidima za osvešćivanje i jačanje ženskog principa i uspostavljanje unutrašnje ravnoteže.

***

 

Program 

Pred nama je ceremonija svesne komunikacije sa drugim i četvrtim praničnim centrom, osvešćivanje ženskih organa, ciklusa i procesa, i nežno spajanje kreativnosti “nižeg“ sa ljubavlju “višeg“ srca.

Kroz istraživanje energetske anatomije i lepotu zajedništva, energetsko-meditativnim metodama, tehnikama disanja i telesnim pozicijama nastojimo da prepoznamo i otklonimo blokade koje onemogućavaju slobodan protok ženske energije i time narušavaju zdravlje ženskih organa, osiromašuju partnerske odnose, sprečavaju kreativne poduhvate i protok energije izobilja. Ovim činom postepeno se događa isceljenje emocionalne strane bića, ženski vitalni prinsip biva pojačan i oslobođen, a mi spremne za slobodno izražavanje vitalnosti,  senzitivnosti, ranjivosti i prijemčivosti, svejstvene iskonskoj ženskoj prirodi.

Svaki susret je pažljivo osmišljen i razlikuje se svojom temom, sadržajem i dinamikom, pa predlažemo da pogledate opis pojedinačnih radionica.

Radujemo se novom druženju u okviru ciklusa radionica Ženski krug ‘Anatomija ženske… Mudrosti… Moći… Vitalnosti… Radosti’:

u subotu, 17.03.2018. od 18h do 21h. ’Anatomija ženske mudrosti’
u utorak, 17.04..2018. od 18h do 21h. ’Anatomija ženske moći’
u subotu, 21.4.2018. od 18h do 21. ’Anatomija ženske moći’ (zvog velikog interesovanja ponavlja se predhodna radionica),
u subotu, 28.4. 2018. od 18h do 21h. ’Anatomija ženske vitalnosti’
u utorak, 15.05.2018. od 18h do 21h. ’Anatomija ženske radosti’

 

Radionice su interaktivnog karaktera, otvorene za sve žene, osmišljene tako da budu dostupne i osobama bez predhodnog iskustva.
Namera radionica je vođenje kroz opisani isceljujući proces i pružanje alata svakoj polaznici za kasniju samostalnu primenu.

 

Preporuke:
Dan uoči radionice preporučuje se uzdržavanje od teške hrane i teških informacija, duvana, alkohola i kofeina, koji sprečavaju slobodan protok vitalne sile kroz meridijane energetskog tela. Poželjno je povećati unos tečnosti i konzumirati laganu biljnu hranu i alkalne namirnice, kako bi se uzemljio um, umirilo emocionalno telo i pripremili energetski kanal.

Prijava i investicija:

Zbog ograničenog kapaciteta prostora i želje da krug bude intiman (do 15 polaznica), neophodno je prijavljivanje za radionicu (tasa.yoga@gmail.com).

Energetska razmena iznosi 1000,00rsd.

Ukoliko ne možete da priuštite, a želite da učestvujete u radionici, javite nam se mailom.

O autorki radionice

Taša Nikolić učiteljica joge i meditacije, Master Reikia, Hipnoterapeut i praktičar različitih energetskih isceljujućih modaliteta.  Po formalnom obrazovanju je sociološkinja, a po srcu zaljubljenik u život, prirodu i putovanja.
Put podučavanja započinje 2010. nakon završene edukacije i stečene sertifikacije, otvaranjem Chandra Joga škole u Nišu. Ljubav prema jogi i potraga za srećom i smislom odvode je 2012. prvi put u Indiju, kolevku joge, kojoj se svake godine vraća i gde nastavlja svoje lično i profesionalno usavršavanje. U KPJ Joga Institutu stiče i zvaničnu Autorizaciju za podučavanje Ashtanga Vinyasa Yoge u tradiciji Sri K. Pattabhi Joisa i Sri R. Sharat Joisa.
U svom radu oslanja se na različita učenja, kombinuje i primenjuje isceljujuće metode i prakse Energetske Medicine, kao put unutrašnjeg pročišćenja i transformacije, a u kontekstu pružanja podrške radi ostvarenja i utemeljenja željene životne promene – postepeno, svesno i trajno. Njena ideja je da najpre predstavi i podeli znanja Energetske Medicine i joge kao duhovne, filozofske i praktične discipline, kroz niz jednostavnih, svakodnevnih, transformativnih koraka. To je poslednjih 10ak godina i činila kroz predavanja, radionice i različite inividualne i grupne programe širom Evrope, na Tajlandu i u Indoneziji.
Kroz dosadašnje usavršavanje prošla je kroz brojne edukativne programe i učestvovala u nekoliko značajnih timskih i samostalnih istraživanja i studija slučaja, radeći u renomiranim holističkim centrima širom sveta.
Veruje u moć promene kroz timski rad i lepotu zajedništva.

***

Dobrodošle!

Radionica u Beogradu ~ Filozofija i praksa Aštanga joge

read next

Join event