Anatomija ženske Vitalnosti

15. maj 2018.

18 - 21h

- not specified -

- not specified -

 Ciklus interaktivnih radionica ‘Ženski krug’
“Anatomija ženske Mudrosti…Moći…Vitalnosti”
 


Žene su se od davnina okupljale, negovale, usmeravale, podržavale, isceljivale jedna drugu, usklađujući se na taj način sa vlastitom mudrošću, prirodnim tokovima i lunarnim ritmovima koji značajno utiču i određuju ciklicni karakter i energetske procese žena.
Poremećaji energetskog protoka u drugom i četvtom centru uzroci su brojnih psiholoških, emotivnih i ginekoloških problema kod žena. Energetski zastoj može se očitati kroz spektar emotivnih stanja i telesnih simptoma, a najčešći su – poremećaj menstrualnog ciklusa, PCOS, nagle promene raspoloženja, strah od napuštanja, stid, finansijske poteškoće, frustracija suprotstavljenih životnih uloga, poteškoće u partnerskom odnosu, inhibiranost ili preterana (kompenzatorna) aktivnost.

Zapostavljanje fizičkih, seksualnih i emotivnih potreba kao posledice društvenog programiranja, može se ozbiljno odraziti na naše zdravlje, te osvešćivanje i jačanje kreativnog prostora materice i jajnika – gde se začinje novi odnos, umetničko delo, novi život – može biti od vitalnog značaja.

***

Ciklus ‘Ženski krug’ sastoji se od serije autorskih interaktivnih, tematski povezanih i nezavisnih radionica. Svaka se nadovezuje na predhodnu i dublje uranja u predviđenu tematiku, dok je istovremeno svaka potpuna celina koja nam pomaže da harmonizujemo određeni aspekt bića.
Interaktivni susreti se održavaju jednom do dva puta mesečno u vreme mladog i punog meseca (kada je ženski aspekt najsnažniji).
Svaki susret je pažljivo osmišljen i razlikuje se svojom temom, sadržajem i dinamikom.

Za najbolje i dugoročne rezultate preporučuje se ceo serijal, ali je moguće ućestovati i u pojedinačnim susretima koji obiluju praktičnim koracima, tehnikama i uvidima za osvešćivanje i jačanje ženskog principa i uspostavljanje unutrašnje ravnoteže.

***

Program radionice ‘Anatomija ženske Vitalnosti’

Radujemo se novom druženju u okviru kog istražujemo, osvešćujemo i harmonizujemo predačko nasleđe, dinamiku odnosa unutar porodičnih sfera i zapostavljene aspekte Bića.

U pitanju je timski rad i grupna primena drevnih, jednostavnih i moćnih duhovno-energetskih metoda. Svaka učesnica je na precizan i siguran način vođena kroz terapijski proces samoistraživanja i samospoznaje i ohrabrena da prepozna, razume i promeni svoju ulogu u određenom životnom iskustvu i odnosu.

Pred nama je i ceremonija svesne komunikacije sa drugim i četvrtim praničnim centrom, osvešćivanje ženskih organa, ciklusa i procesa, i nežno spajanje kreativnosti “nižeg“ sa ljubavlju “višeg“ srca.

Kroz istraživanje energetske anatomije i lepotu zajedništva, energetsko-meditativnim metodama, tehnikama disanja i telesnim pozicijama nastojimo da prepoznamo i otklonimo blokade koje onemogućavaju slobodan protok ženske energije i time narušavaju zdravlje ženskih organa, osiromašuju partnerske odnose, sprečavaju kreativne poduhvate i protok energije izobilja.
Ovim činom postepeno se događa isceljenje emocionalne strane bića, ženski vitalni prinsip biva pojačan i oslobođen, a mi spremne za slobodno izražavanje vitalnosti, senzitivnosti, ranjivosti i prijemčivosti, svejstvene iskonskoj ženskoj prirodi.

Radionice su interaktivnog karaktera, otvorene za sve žene, osmišljene tako da budu dostupne i osobama bez predhodnog iskustva.
Namera radionica je vođenje kroz opisani isceljujući proces i pružanje alata svakoj polaznici za kasniju samostalnu primenu.

Prijava i investicija:

Važno: Zbog velikog interesovanja i mogućnosti promene lokacije neophodno je izvršiti prijavu putem maila (tasa.yoga@gmail.com) i uplatu do nedelje, 13. maja. 

Uplate se mogu izvrsiti u prostorijama Chandra Yoga Studia ili putem ziro racuna (bice prosledjen nakon prijave).

Energetska razmena iznosi 1000,00rsd.

Ukoliko ne možete da priuštite, a želite da učestvujete u radionici, javite nam se mailom.

*u zavisnosti od broja prijavljenih učesnica, mogućnost promene lokacije

O autorki radionice

Taša Nikolić učiteljica joge i meditacije, Master Reikia, Hipnoterapeut i praktičar različitih energetskih isceljujućih modaliteta. Po formalnom obrazovanju je sociološkinja, a po srcu zaljubljenik u život, prirodu i putovanja.
Put podučavanja započinje 2010. nakon završene edukacije i stečene sertifikacije, otvaranjem Chandra Joga škole u Nišu. Ljubav prema jogi i potraga za srećom i smislom odvode je 2012. prvi put u Indiju, kolevku joge, kojoj se svake godine vraća i gde nastavlja svoje lično i profesionalno usavršavanje. U KPJ Joga Institutu stiče i zvaničnu Autorizaciju za podučavanje Ashtanga Vinyasa Yoge u tradiciji Sri K. Pattabhi Joisa i Sri R. Sharat Joisa.
U svom radu oslanja se na različita učenja, kombinuje i primenjuje isceljujuće metode i prakse Energetske Medicine, kao put unutrašnjeg pročišćenja i transformacije, a u kontekstu pružanja podrške radi ostvarenja i utemeljenja željene životne promene – postepeno, svesno i trajno. Njena ideja je da najpre predstavi i podeli znanja Energetske Medicine i joge kao duhovne, filozofske i praktične discipline, kroz niz jednostavnih, svakodnevnih, transformativnih koraka. To je poslednjih 10ak godina i činila kroz predavanja, radionice i različite inividualne i grupne programe širom Evrope, na Tajlandu i u Indoneziji.
Kroz dosadašnje usavršavanje prošla je kroz brojne edukativne programe i učestvovala u nekoliko značajnih timskih i samostalnih istraživanja i studija slučaja, radeći u renomiranim holističkim centrima širom sveta.
Veruje u moć promene kroz timski rad i lepotu zajedništva.

***

Dobrodošle!

 

Intro into the philosophy and practice of Ashtanga Vinyasa Yoga at Nurayama Yoga, Alghero, Italy

read next

Join event