12. jesenja joga sezona

Jesenja sezona

septembar - novembar 2021.

Holistički centar i edukativni prostor 'Chandra'

- not specified -

U susret 12. jesenjoj sezoni!

Za sve sladokusce i ljubitelje suptilnog:
SEDMONEDELJNI HOLISTIČKI PROGRAM: Chakra Sadhana

U susret jesenjoj sezoni, otvaramo  vrata i želimo toplu dobrodošlicu svim ljudima dobre volje i mekog srca, zainteresovanim za filozofiju zdravog života kroz praksu Joge i tehnike Energetske medicine, u utorak, 14. septembra!


U nastavku vas očekuju detalji o četiri Holistička programa
i realizaciji tematskih celina u okviru njih.

U cilju što uspešnije saradnje, ljubazno vas molim da se upoznate sa ključnim smernicama i da oslušnete svoje potrebe i namere kako bismo zajedno našli odgovarajući (optimalan) pristup. 


Satkana od osam nivoa duhovne prakse, joga nam pomaže da proširimo svesnost, unapredimo fokus, vitalnost, otvorenost, gipkost i snagu. I to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu:
snagu volje, snagu duha, snagu srca..! ,)

O ČEMU JE REČ?

Autorski program ‘Chakra Sadhana’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg učenja, prakse, grupnog i individualnog podučavanja, istraživanja i nastojanja da se osmisli jedan celovit pristup satkan od tehnika koje na sveobuhvatan način podržavaju vaše psiho-fizičko blagostanje.

TEMELJI PRISTUPA

Praksa se oslanja na autentične izvore i metodologiju klasičnih joga učenja, poštujući principe kontemplativnih tradicija. Program nastoji da ponudi skladan odnos drevnih tehnika na način koji podržava vašu individualnost, raznolikost potreba, kapaciteta i namera.

SVESNOST kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru joga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrisemo različite aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom. Dinamičan pristup nam pruža moćan pokretački impuls, fizičku i mentalnu snagu i, najzad, pomaže da rasplamsamo izvornu životnu radost.

HOLISTIČKI PRISTUP: izbor sadržaja koji oplemenjujue sve nivoe bića.

Programi su osmišljeni tako da omoguće svim polaznicima da na što jednostavniji i delotvorniji način postepeno integrišu i primene usvojeno znanje u svakodnevnom životu – kao poligon do dugoročnu promenu i sveopšte unapređenje zdravlja i kvaliteta života.

PROGRAM KURSA

POPODNEVNI ČASOVI:
Nivo 1 – Prvi koraci: za početnice/ke u jogi;
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju po 60min, utorkom i četvrtkom od 18.50.

Nivo 2 – Nastavak putovanja: iskusne jogine / jogiji.
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju po 75min, utorkom i četvrtkom od 17.30.

JUTARNJI ČASOVI:
Nivo 1 – Prvi koraci: za početnice/ke u jogi;
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju po 60min, sredom i petkom od 9h.

Nivo 2 – Nastavak putovanja: iskusne jogine / jogiji.
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju po 75 min, sredom i petkom od 10.05h.

Kursevi se sastoje iz sedam tematskih celina koje se obrađujuju u formi dinamičnih susreta. Svaki od njih dizajniran je kao specifičan vid komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančen fokus, meditativnu atmosferu, primenu energetskih tehnika i kontemplativnih refleksija.

Sadhana je predana duhovna praksa,
intimni susret za Sobom,
sve što činimo srcem
za najviše Dobro svih.

Ključne teme i sedam nivoa svesnosti

• SPOZNAJA: vizionarski život ja VIDIM;
• STABILNOST:
ukorenjen život – ja JESAM;
• SLATKOĆA: kreativan život – ja OSEĆAM;
• OPTIMIZAM: herojski život – ja ČINIM;
• OPRAŠTANJE: ljubavlju nadahnut život – ja VOLIM;
• ISTINA: autentičan život – ja GOVORIM;
• JEDINSTVOblagosloven život – ja ZNAM.

Akcenat je na razumevanju, balansiranju i integraciji različitih elemenata prakse, kretanjem duž naše energetske vertikale od prvog do sedmog psihičkog centra – iz nedelje u nedelju, usvajajući tehniku po tehniku. Kroz igru, demonstraciju, kontemplativne smernice, primenu klučnih principa i lepotu zajedništva, kurs je osmišljen sa namerom da obuhvati i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića.

Dobrodošli na uzbudljiv i osnažujući proces svakodnevnog rasta i postepenog preobražaja. Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca!

REALIZACIJA KURSA

Program traje 8 nedelja od 14. septembra do 5. novembra  2021. kroz sledeću dinamiku:
– 4 radne nedelje u kontinuitetu;
– pauza: 12. – 15. oktobar;
– 3 radne nedelje u kontinuitetu.

Namera kursa je vođenje kroz opisani proces i pružanje alata svakoj polaznici/ku za samostalnu primenu i/ili dublji nastavak rada.

VAŽNO: Ukoliko nam to okolnosti budu dozvoljavale, ceo program će se održati uživo (u studiju). Ukoliko opšta zdravstvena situacija i epidemiološke mere budu sugerisale drugačije, susreti će biti preusmereni na online učionicu (časovi se održavaju u realnom vremenu uz uživo prenos i eventualnu korekciju termina). Vaša sigurnost je na prvom mestu.

*Prilikom promene načina rada, postoji mogućnost korekcije termina do sat vremena, radi optimizacije rada i pružanja jednakog kvaliteta usluga svim polaznicima.

*Vanredne okolnosti su zatekle sve nas i obim posla često prevazilazi moje i kapacitete studia te, na žalost, uprkos dobroj volji, nismo u prilici da svim zainteresovanim polaznicima obezbedimo mesto u uživo susretima. Kao alternativu ponudila bih vam online program -Nežna evolucija- koji je na Udemy edukativnoj platformi dostupan 24 / 7. Uverena sam da ćete pravilno shvatiti pomenute razloge i zahvaljujem vam se na poverenju i razumevanju.

PRIJAVA I INVESTICIJA

Početnice/i u jogi:
Kurs obuhvata 14 dinamičnih susreta u trajanju od po 60 minuta.

Iskusne jogine / jogiji:
Kurs obuhvata 14 susreta u trajanju od po 80 minuta.

Reč je o zajedničkom transformativnom radu, oplemenjenom moćnim alatima.

Zbog ograničenog broja polaznica/ka, molimo sve zainteresvane da se blagovremeno jave putem maila tasa.yoga@gmail.com.
Rad u malim grupama radi kvalitetnog rada i intimne atmosfere.VAŽNO:


Ljubazno Vas molim da se pre pristupanja programu upoznate sa detaljima kursa i načina rada kako bi vam bilo što prijatnije i uzajamna saradnja što uspešnija.
Nastojim da unapredim sadržaje u skladu sa vašim predlozima i potrebama, i da se posvetim odabranom krugu ljudi koji je zaista spreman za posvećenu sadhanu. Drugim rečima, negujemo duh zajednice i delimo znanja temeljno i sistematično. Ovaj poduhvat je moćan i nije za svakoga u svakom trenutku. U tom smislu,  ohrabrujem Vas da iskreno prepoznate da li ste spremni da se zaista posvetite radu tokom narednih meseci.

Takođe, ukoliko imate određene zdravstvene smetnje i psihičke tegobe, neophodno je da se obavi konsultacija pre priključenja programu – primena predviđenih tehnika može biti kontraindikovana kod određenih stanja i medikamentoznih terapija.


Program sam razvijala za vas sa mnogo ljubavi i pažnje i neizmerno se radujem nastavku deljenja kroz predstojeću joga sezonu!

 

Sadhana je tu da nas podrži i ohrabri.
Da nam se nađe u onim danima kada nam se čini kao da ništa ne funkcioniše.
Da nas uzemlji kada osećamo da je život na našoj strani i da letimo na krilima entuzijazma.
Da nas umiri, i podseti da budemo blagi prema sebi.
Da nas uputi na moć nežnosti.
Da nam pomogne da još malo porastemo.
Da bude tihi saputnik kroz čudesnu životnu avanturu.
Za jedan svesni, radosni, kreativni kolektiv!

S ljubavlju i poštovanjem,
Nataša


Ukoliko vam je materijal koristan i smatrate ga vrednim deljenja,
pozovite svoje prijatelje da nam se pridruže.
Negujmo naše pleme svesnosti i ljubavi!

Svi programi su zaštićeni i svako preuzimanje ili kopiranje bez saglasnosti, podleže kršenju autorskih prava.

11. rođendan Chandra Sanghe

read next