Šta je neophodno znati pre početka terapije

Timski rad i aktivna uloga u procesu ozdravljenja
Ovaj moćan proces uključuje potrebnu pomoć, podršku i ohrabrenje, kao i spremnost na angažovenje u procesu isceljenja kroz svakodnevne male korake, ka dugotrajnoj poromeni naših životnih navika. Bez toga neozbiljno je očekivati trajno isceljenje. Največa pomoć koju možemo pružiti nekom jeste pomoći mu da on pomogne samom sebi (D.Milanović),  da saznanjima, radom i trudom poboljša svoj život.

Koncept sveošteg blagostanja i trajnog isceljenja nije proces brzih rešenja već poziv na predivno putovanje spoznaje svoje prave prirode i svrhe postojanja. Ovaj poziv većini ljudi dolazi kroz određenu neprijatnost. Lična kriza nastala usled naizgeld nerešive životne situacije ili u vidu određenog telesnog oboljenja je nabrži katalizator duboke unutrašnje promene.

Doslednost, strpljenje, ljubav i poverenje su magični sastojci, začini i nevidljivi pomagači procesa koji ovo putovanje čine trajnim i lakšim. Ovakav pristup nam dopušta da na zabavan način naučimo nove stvari o sebi i proširimo horizonte poimanja i razmišljanja, da usvojimo različite životne lekcije, savladamo životne prepreke i prepoznamo autentične načine da se živi srećan, ispunjen i smislen život.

Važno:
Radi lakše organizacije, efikasnije saradnje – uspešnijeg terapijskog procesa i poštovanja međusobnog vremena, susret se može besplatno otkazati minimum 12 sati pre predviđenog termina.

U slučaju neotkazivanja ili nepravovremenog otkazivanja, susret će biti naplaćen.

(U skladu sa etickim uputstvima i defninisanim standardima profesije.)

 

Dodatni koraci

Ishrana

Kao važno sredsto za telesni i duhovni život i zdravlje, poželjno je redukovati određene namirnice u ishrani kako bi čitav proces bio lakši i brži. Opšta preporuka se zasniva na povećanom unosi tečnosti i uzdržavanju od ‘teške hrane i teških informacija’ koje bi mogle sprečiti slobodan protok vitalne sile kroz meridijane energetskog tela. Uoči tretmana neophodno je izbegavati duvan i  alkohol i poželjno je konzumirati laganiju, pretežno biljnu hranu i akalne namirnice uz dosta tečnosti – kako bi se uzemljio um, umirilo emocionalno telo i pripremili energetsi kanali.

Drugim rečima, optimalno je je udaljiti se od svega što narušava unutrašnji mir, i izabrati blagost i plemenitost u mislima, rečima i delima, prema sebi i drugima.

Aktivnost

Ljudsko telo je dizajnirano za pokret, te nedostatak neke vrste fizičke aktivnosti pre ili kasnije uvek prati odustvo zdravlja, bilo kroz pad imunološkog sistema, degenerativna oboljenja, ili narušavanje psihološkog zdravlja pojedinca. U tom smislu, minimum 30 minuta svakodnevne telesne aktivnosti odgovarajućeg ritma i intenziteta je preduslov blagostanja i sastavni deo procesa istinskog ozdravljenja.

Lekovite meditativne pauze

Isceljujući tretmani uključuju rad sa energijama i najtananijim nivoima Bića. Iz tog razloga poželjno je izdvojiti makar par minuta u toku dana (najbolje ujutru nakon buđenja i uveče, neposredno pre spavanja), distancirati se od spoljne buke i približiti sebi usmeravanjem pažnje na dah i osluškivanjem unutrašnjih ritmova i intuitivnih nagoveštaja.

Kontraindikacije
Ovaj kombinovani vid dubinke terapija se ne preporučuje:
-trudnicama;
-osobama mldđim  od 18 godina;
-u slučaju ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja;
-u slučaju paranoičnih i psihotičnih stanja;
-osoba sa ugrađenim Pejsmejkerom;
-u slučaju terapije sedativima, antidepresivima i anksiolioticima.