Uvod u filozofiju i praksu Aštanga Joge

8. maj 2018.

17 - 21h

- not specified -

- not specified -

Dobrodošli na uzbudljiv i osnažujuć proces svakodnevnog rasta i postepenog preobražaja!
Ova divna praksa nam daruje ogromnu snagu, i to ne samo fizičku, već onu drugu, pravu – snagu volje, snagu duha, snagu srca..!

~ Poslednja Ashtanga radionica ove sezone 💚🍓 ~

Umetnost isceljenja i radosnog zivljenja 

8. maj 2018.
17h – 21h

Na radionici nas očekuje druženje sa Ashtanga Vinyasa Yogom u tradiciji S. K. Pattabhi Jois-a kroz postepeno usvajanja osnovnih koraka na putu Ashtanga joge.

Radionica je namenjena i dostupna kako početnicima, tako i iskusnim jogijima/nama koje žele da prodube svoje iskustvo i razumevanje sebe kroz praksu.

Kroz igru, demonstraciju, objašnjenje, primenu klučnih principa i tehnika, i lepotu zajednistva, radionica je dizajnirana sa namerom da kroz primenu tehnika obuhvati, pročisti, osnaži i harmonizuje sve dimenzije ljudskog bića.

Radionica je interaktivnog karaktera i sastoji se iz dve tematske celine. Obe celine su dizajnirane kao divan i zabavan način komunikacije sa suptilnim nivoima bića kroz ritmično kretanje, istančen fokus, meditativnu atmosferu, kontrolisano produbljivanje daha i pozicije.

Dinamičan pristup pruža nam moćan pokretački impuls, fizičku i mentalnu snagu i životnu radost.

KLJUČNE TEME:

Neke od ključnih tematskih celina koje će biti obuhvaćene radionicom:
– Trishtana – trostruko centriranje usmeravanjem pažnje na:
🌾 telesnu vitalnost – harmočan odnos gipkosti i snage
🌾 energetski aspekt
🌾 vizuelni fokus (usmeravanje uma i transformisanje mentalne energije)
– Ispravno pozicioniranje kičme
– Joga kao filozofija života – na i van prostirke

SATNICA I PROGRAM:
Utorak , 09.5.2018.
17h – 19h

Meditativno putovanje kroz Primarnu seriju Ashtanga Joge 

Primarna serija korak po korak – „Yoga Chikitsa“ se odnosi na sekvencijalni redosled položaja i tehnika koje postepeno i paralelno grade fizičku i mentalnu fleksibilnost i snagu.

Svesnost kao glavni instument temeljne promene i pažljivo odabran redosled tehnika u okviru Aštanga metodologije podstiče meditativni kvalitet uma i omogućava da integrisemo sve aspekte prakse i prenesemo ih na teren svakodnevnog životnog iskustva kroz negujući odnos sa sobom.

19h 19.30 pauza

19.30 – 21h

Na drugom delu druženja usvajamo tehniku po tehniku poklanjanjem podjednake pažnje terapeutskim i energetskim efektima prakse i filozofije joge.

Akcenat je na razumevanju, integraciji i balansiranju svih elemenata prakse.

Ovakav pristup nam omogućava da na najnežniji i najefikasnii način prekoračimo telesna i mentalna ograničenja, i dovedemo vlastitu praksu i kvalitet zivota na viši nivo.

Radionice su interaktivnog karaktera, otvorene za sve ljude dobre volje, osmišljene tako da budu dostupne i osobama bez predhodnog joga iskustva.
Namera radionica je vođenje kroz opisani proces i pružanje alata svakom polazniku – ci za kasniju samostalnu primenu.

PRIJAVA I INVESTICIJA:

Zbog ograničenog kapaciteta prostora (do 15 polaznika-ca), neophodno je prijavljivanje za radionicu (tasa.yoga@gmail.com).

Minimalan broj – 10.

Energetska razmena iznosi 1000,00rsd.

Ukoliko ne možete da priuštite, a želite da učestvujete u radionici, javite nam se mailom.

Za dodatne informacije molimo posetite:
www.natashanikolic.com

Prijave su u toku!
Dobro nam dosli!

O Ashtanga Vinyasa Yogi

Aštanga joga je duhovna, filozofska i praktična disciplina koja nam je dostupna zahvaljujući mudracu Vamana Rišiu i originalnom učenju koje potiče iz drevnog spisa Yoga Korunta. Danas se Ashtanga širom sveta praktikuje na način na koji je tokom života podučavao S. K. Pattabhi Jois, i kako to danas čini njegov unuk Sharath Jois.

O autorki radionice

Taša Nikolić učiteljica joge i meditacije, Master Reikia, Hipnoterapeut i praktičar različitih energetskih isceljujućih modaliteta. Po formalnom obrazovanju je sociološkinja, a po srcu zaljubljenik u život, prirodu i putovanja.
Put podučavanja joge započinje 2010. nakon završene edukacije i stečene sertifikacije, otvaranjem Chandra Joga škole u Nišu.
Njena ideja je da najpre predstavi i podeli znanja Energetske Medicine i joge kao duhovne, filozofske i praktične discipline, kroz niz jednostavnih, svakodnevnih, transformativnih koraka. To je poslednjih 10ak godina činila kroz predavanja, radionice i različite inividualne i grupne programe u renomiranim holistickim centrima širom Evrope, na Tajlandu i u Indoneziji.
Veruje u moć promene kroz timski rad i lepotu zajedništva.

Vise detalja na: www.natashanikolic.com

Radujemo se prilici da učimo i rastemo zajedno!
Namaste!

Anatomija ženske Vitalnosti

read next

Join event